lördag 7 april 2012

Snön lyser vit på takenPåskafton! Precis lagom har påskliljorna slagit ut i trädgården. Bra timing faktiskt! Men vad!!? När jag tittade ut i morse var alla blommor nertyngda och nästan dolda av ett snötäcke och kulingvindarna tog i för kung och fosterland. Fåglarna satt förskräckt hoptryckta i enbuskarna och hade glömt alla sina vårkänslor. Vi får hoppas att det här bakslaget är ytterst tillfälligt och att vipor, lärkor och sädesärlor inte tar skada. Bilen, som fått sommardäcken på, får stå kvar i garaget idag och jag håller tummarna för att alla som måste ut och åka håller sig kvar på vägarna.

4 kommentarer:

 1. Det där lät mer som jul :)

  Glad Påsk !

  Kram Anci

  SvaraRadera
 2. Vafalls?! Snöoväder på kommande? *svär*

  Men det måste ändå vara bra mycket varmare hos dig än hos mig, för här finns min själ inga påskliljor som ens har satt knopp :o/ Och inatt gick det åt pipsvängen med mina tomater, som jag i experimentellt syfte skolat om från så- till plantjord och ställt ut i växthuset. +5 var tydligen inte varmt nog för de små liven. Nåväl, skadan är inte katastrofal, för jag har fler fröplantor inomhus. Ett experiment är ett experiment, och då får man räkna med svinn.

  Solen strålar men vinden är hård och k-k-kall. Ska man ut idag är det överdragsbyxor, dunjacka, mössa och vantar som gäller.

  Trevlig påskafton!

  SvaraRadera
 3. Så tråkigt med bakslagen i all vårgrönska.
  Vackra blommor!
  Glad Påsk!

  SvaraRadera
 4. Tråkigt att det är mer jul än påsk.
  Glad Påsk!!!!

  SvaraRadera