måndag 30 april 2012

Min försummade trädgård

Musöron på björken

Överraskning bakom växthuset

De vilda tulpanerna är mer än vilda

Alla kämpar vi på, var och en med sitt

På en skogspromenad i går fick jag plötsligt se att björkens blad såg ut som musöron. Oj då! Det är ju då som man ska klippa rosorna. Full fart hem, hittade sekatören och började klippa. Det blev en hel korg full med små rosenkvistar till komposten. Samtidigt hittade jag en hel liten bukett av penséer bakom växthuset som jag inte hade sett tidigare. De vilda tulpanerna sprider sig och börjar nästan bli lite besvärliga. Själva blomman är söt men den har massor av fula blad som sticker upp överallt. Medan jag jobbar på i trädgården kämpar sädesärlan med sitt bobygge. Det ser ut att kunna bli ännu en rolig sommar med busiga sädesärleungar överallt.

4 kommentarer:

 1. Trevlig 1:a maj!
  Kram!
  Märta

  SvaraRadera
 2. Visst går det fort nu, man hinner knappt med! Jag MÅSTE klippa ner mina klängrosor idag. Det skulle faktiskt ha gjorts förra veckan, men jag hann bara med några stycken.
  Dom vilda tulpanerna är faktiskt ett ogräs har jag fått lära mig. Dom inte bara sprider sig med frön, eller nya lökar - dom jäklarna skickar ut rottrådar mellan lökaerna också. Därför kan man få en hel trädgård invaderad och dom går knappt att få bort. Jag som planterade några när jag flyttade hit, fast dom har jag faktiskt grävt bort efter att ha varit hos en trädgårdsvän som hade hela gräsmattan full.

  SvaraRadera
 3. ser ut som här förutom på björken, aldrig har jag sett så mycket hängen på dem de ser alldeles ljusgula ut istället för det ljusgröna som brukar vara. Inte undra på att det är enormt höga halter av björkpollen

  SvaraRadera
 4. glömde apropå sädesärlan. här samlar fåglar förutom kvistar den sista ulltussen från Tuffe :-( sädesärlan har hittat sin plats på förstukvisttaket i år igen :-)

  SvaraRadera