onsdag 11 april 2012

Pånyttfödelse






Tänk om man var en pelargon! Då skulle man vakna upp ur vinterns dvala och börja blomstra som aldrig förr. Lite ljus, värme och en dos vitaminer och näringsämnen så var det klart. Mina fönster börjar bli överbelastade av knoppande och blommande pelargoner nu. Själva går vi här och huttrar , betraktar regnstänken på fönsterrutorna och beklagar oss. Det känns faktiskt urrigare och burrigare än vad det gjorde mitt i vintern, nu när de riktigt avkylda vindarna drar in från havet.

6 kommentarer:

 1. Två människor, samma tanke. Jag gick just här hemma hos mig och tittade på pelargonerna, tänkte att jag måste ta bilder och visa...
  Här är också kallt och kymigt, hård blåst. Skall omskola några tomatplantor till trots...

  ha en fin dag!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Godmorgon i stugan! Ja att få hålla sig där idag känns som ett privilegium.Dottern vandrade precis iväg med paraply i högsta hugg. Vilken tur att jag har min tenson till charlieturen som jag ändå känner att vi måste kalla den. Passar bra med ett sticke en sådan här dag. Vilket himla flyt att jag ordnade fram grejor igår! Men först en bloggrunda Kram Ingela!

  SvaraRadera
 3. Men hallå glömde ju kommentera dina fina pelargonior!!! Hade ju inte varit så dumt med pånyttfödelse... men man vore ju så mer beroende av omvårdnad hos dem man bor hos...

  SvaraRadera
 4. Jovars, inte skulle det vara så dumt att fungera lite som en pelargon. Fast i någons ömma omvårdnad då och inte som de stackarna har det hos mig. Det minsta man kan säga är att manfallet under tidigare år har varit stort. Men du, vilka oerhört läckra blad på andra bilden uppifrån!

  Det är mycket kallare och äckligare den här tiden på året, när isarna gått och luften blir fuktig och rå. Och med vindar som tangerar stormstyrka blir saken inte bättre. En emigration till Madeira känns såna här tider som ett fullt tänkbart alternativ ...

  SvaraRadera
 5. Oj, vad dina pelargoner är fina! I år dog 19 av 23 som jag haft i källaren. Det har varit relaining? av rören i sulan på huset, och det spred sig , i flera veckor en doft av lösningsmedel i källare och trapphus. Bara några meter från där de höll till med allt stod mina pelargoner bakom galler dörren i doften och ljuset. Källaren var avstängd så jag kunde inte hämta mina ' barn' heller.
  Det blir till att ta fram stora plånboken och åka till plantskolan.
  Här är som hos dig gråkallt,trots plusgrader och disigt
  Kram
  Elisabeth

  SvaraRadera
 6. Jag har hämtat in mina perlargoner från kallförvaringen i Holgers för någon vecka sedan och sakta, sakta väckt upp dom. Dom ska få vakna lite till innan jag ger dom ny jord. Jag vill inte att dom ska sätta igång för tidigt för det är meningen att dom ska stå ute allihop och det är ju först i juni.

  SvaraRadera