onsdag 18 april 2012

Sand, sten, vatten och sjöbodarAtt öppna dörrarna mot havet en varm sommarkväll, med ett dukat bord och svalt vin i glasen, kan det bli bättre?

På Karins bänk får du gärna vila dina trötta ben

Långt borta i viken vilar ett skärfläckepar tillsammans med herr och fru Kricka

Det är rofyllt, stilla och ändå föränderligt hela tiden vid våra gamla fiskelägen och hamnar. Tagna ur bruk för länge sedan vilar de nu i ett sakta förfall. En och annan husbehovsfiskare finns fortfarande kvar men de flesta sjöbodarna används som extra utrymmen för kalas med vänner eller som en tillflyktsort en varm sommardag. Stenarna i vattnet, utlagda som pirar, utgjorde förr "parkeringsfickor" tillhörande gårdarna i byn. Nu är de välkomna utkiks- och rastplatser för sjöfåglarna. Här känns det som om tiden står stilla och man kan strosa omkring medan stress och jäkt sakta rinner av och blåser bort.

5 kommentarer:

 1. Men åh, vad jag drabbades av sommarlängtan nu ... *suckar* En korg med mackor, nån flaska gott öl och en stund på båtplatsbryggan i solnedgången ... *suckar ännu mera*

  Tids nog. Nu är det istället läge att gå ut till Glaspalatset och slå av den nattliga tillskottsvärmen.

  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
 2. Nu börjar det bli riktigt segt; Kommer aldrig våren i år!? När man sen ser sådana här bilder så blir man ju så sommarsugen att det inte är klokt!!

  SvaraRadera
 3. Hej Kerstin!
  Härliga bilder och en vacker text som får en att "varva ner". Tänk så oerhört mycket vackert vi har i vår svenska natur. Skärfläckor är något som jag saknar här hos mig.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  SvaraRadera
 4. Herlige bilder.
  Likte veldig godt bildene av steinene i vannet

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  En sjöbod skulle jag vilja äga, men inte till de priserna som råder nu. Så skönt att en tidig morgon fara iväg, lämna allt i boden, fiska, komma tillbaka och tillreda morgonfisken. Sen dåsar man skönt tills solen blir så varm att man kan ligga i vattnet och fortsätta dåsa. Det tror jag nog att man inte kan för vid de flesta båtarna och platsen som tillhör boden, flockas det av ( tja inte fåglar) iallafall. Hörde ett samtal med en bodägare och turist en gång och man häpnar av vad en del tycker sig ha rätt till, och ändå var det mest om att han ville ha båten ifred. Ja, ja men vackra är de och sätt inte undan varmkläderna för i morgon ska det visst bli kallt och snöblask. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera