tisdag 10 april 2012

Växthuset

Trängsel inomhus

Snart blir det mer blad än pinaler i växthuset

Tomatplantorna är på gång

Den gamla vinrankan väntar på startskottet

Jag såg ett trädgårdsprogram på TV i helgen. Bland annat visade en dam sitt växthus, som var vackert inrett, mera som en utställning än en plats för odling. Klart att man städar lite om TV ska komma på besök, men...nåja, jag är säkert bara avundsjuk. I mitt isolerade växthus är det just nu mera krukor och pinaler än grönska men det kommer snart att ändra sig. Jag flyttar ut några plantor varje dag från trängseln inomhus och om några veckor kommer det att se ut som en djungel bakom isolerplasten. I det gamla glasväxthuset är det ännu så länge ganska tomt men när den gamla vinrankan börjar grönska, klär den snabbt in både väggar och tak med sina vackra blad och tomaterna kommer att stå på rad i sina hinkar. Jag fick en folder från Ölands plantskola i brevlådan och såg att de hade fått in plantor av gojibäret. Jag ringde ner och bad dem ställa undan två buskar till mig till slutet av veckan när jag har tid att åka dit. Spännande! Jag har länge varit på jakt efter frö eller plantor till bocktörne som den heter i Sverige, men de har alltid varit slut.

5 kommentarer:

 1. GOD MORGON !
  Hoppas din helg har varit skön å avkopplande.
  Här är det regnväder idag, man får vara glad att det inte är snö istället.Kul att börja i växthuset för dig, mitt brakade ju ihop för 2 år sen då det var så mycket snö, men vinrankan står kvar och lever vidare utan hus.
  Ha det fint !
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin,

  lägger du bubbelplast eller annan plast som extra isolering i ditt växthus. Funderar på om jag också skulle göra så för att komma igång litet tidigare än normalt. Eller räcker det kanske med att ha plast över odlingarna. Har du erfarenhet?

  kram
  Karin

  SvaraRadera
 3. Oj, det verkar vara full fart! Verkligen fina tomatplantor du har redan. Gojibär - om du frågat mig, jag har en påse oanvända frön... Den som jag (köpt planta) planterade ut i höstas på vinst och förlust har till min förvåning börjat visa små skott.

  SvaraRadera
 4. Gojibär är ju ätbart, därför inget för mig! *fniss* Istället ska jag sätta två vinstockar - som om druvor inte går att äta - där jag tidigare hade blåregnet. Men det är ingen panik, det är visserligen +6 grader idag (fantastiskt), men det blåser isande vindar så det blir förmodligen inget gjort ute idag heller. Man ska ju inte tvinga sig att göra saker i trädgården, då tappar man lätt sugen!!

  SvaraRadera
 5. Jeg er som vanlig misunnelig på din tidlige vår!
  Vakre nyfødte blad!
  Klem fra meg!

  SvaraRadera