söndag 22 april 2012

Hurra, det regnar inte!

Slånet börjar blomma vid norra udden...

...men de blå balkansipporna blundar i gråvädret

En bit av trädgården sedd ur fågelperspektiv

I går kväll var jag på en konsert. Favoritkören, sexton nordölänningar i sin bästa ålder, mellan tjugo och femtio, som de själva sa, uppträdde. Många duktiga solister, trumpetsolon och ett överraskande program, allt från ABBA till Ronja Rövardotter och lite gospelbetonat däremellan. Härligt! På förmiddagen blev det en tur till Ölands norra udde där jag såg att slånet har börjat blomma. Jag träffade också några killar som placerade ut stenar på infarterna till gamla körvägar ut i naturen. Jag tackade dem av hela mitt hjärta. Jag hatar husbilar som kör rakt ut i naturen och placerar ut sitt pick och pack som om det vore deras privata område. Förbjudet enligt lag och dessutom stör de växt- fågel- och djurliv! När jag pysslade lite i våra sommargästrum på övervåningen, kunde jag inte låta bli att ta bilder ner över ägorna. Det blir ett helt nytt perspektiv "när man ser det lite grann från ovan".

2 kommentarer:

  1. Så kul att se din trädgård ur fågelperspektiv! Och vad är väl i och för sig mer rätt än det i ditt fall?

    Det är högst märkligt det där med hur vissa totalt saknar respekt för naturen. Eller är det bara ren och skär enfald som får folk att bete sig så korkat..?

    Här regnade det under konfirmationen i förmiddags, men nu har det faktiskt klarnat upp. Bra! Jag kan behöva en promenad efter att ha slitit kyrkbänk för andra dagen i rad ;o)

    SvaraRadera
  2. Hello, my name is Eugenia.I live in Brazil.Your blog is wonderfull but tell me about your island. Thank you

    SvaraRadera