torsdag 19 april 2012

Vid strandkanten

Man tröttnar aldrig på stränderna här omkring. Varje dag bjuder på nya upplevelser! Hur kan vattenytan formas i ett perfekt rutmönster? Är det den sista snön som lagrats mellan stenarna? Nej,vid närmare anblick ser jag att det är skum. I dag bidrar det svaga solljuset till att stenar och alger visar sig i sina vackraste färger och gulsparven i oxelbusken bredvid passar precis in i färgskalan. I går natt gick ett stort fartyg på grund femtio meter ifrån kusten. Ansvarige man somnade!! Fartyget kom loss för egen maskin och efter kontroller av kustbevakningen kan man konstatera att inga farliga vätskor läckt ut. Vilka risker vi utsätter naturen för hela tiden!! Förstörda kuster och badvatten skulle också innebära en ekonomisk katastrof för våra öländska kommuner, då vi till stor del lever av inkomsterna från turism.

3 kommentarer:

 1. Naturens under! Man upphör aldrig att förvåna sig, att uppskatta allt.

  Tur att det inte hände värre saker denna gång med grundstötningen. Ni ligger litet risigt till med tanke på alla stora båtar som rör sig i era vatten med tanke på grynnorna.

  Ha en fin dag!
  Solskenskram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Underbart vackra bilder! Hu så hemskt med grundstötningen!!
  Man undrar ju ibland vad skepparna håller på med när man läser/ser på TV om en del konstiga händelser. Man får faktiskt vara glad över att här finns ingen bro dom kan köra på och förstöra i alla fall. Men det går väl inga båtar på insidan om Öland under bron...eller!?

  SvaraRadera
 3. Grrr, man blir ju så jäv.. förbannad. Det är helt otroligt vilka risker som vi tar med vår fina natur. Här på västkusten har vi oljekatastrofen på Tjörn i färskt minne. Underbart att det gick bra denna gången hos er. Hur kan man somna när man har ett sådant enormt ansvar! Det är ju dessa stollar som man blir mest arg och ledsen på. Frånsett den "mänskliga faktorn" så borde det vara ganska så säkert.. Hoppas att jag aldrig får äta upp dessa orden.
  Ha en fin kväll
  /Ingemar

  Ps, vackra bilder såklart!

  SvaraRadera