måndag 2 april 2012

Överlevare

Isande vindar och temperaturer runt noll! Morgonis på dammen och blommor i trädgården som hukar i den kallaste timmen i gryningen. Men alla överlever. Jag blir lika glad varje gång som jag går en sväng i trädgården och ser att ingenting har frusit bort ännu så länge. Fåglarna trängs vid matställena men sjunger glatt  och sent på kvällen här vi koltrastens vackra visor. Typiskt påskväder är det och sommargästerna som börjar dyka upp, tänder brasor i sina utkylda stugor och ångrar att de lämnade vantarna kvar i stan. Passande nog såg jag några snösparvar på ett fält. Till och med de drar sig för att flytta längre norrut till ännu kallare trakter.

5 kommentarer:

 1. Och ändå blir jag lika nedslagen VARJE år när aprilvädret sätter tänderna i världen ... Imorse kom Lilla A in till mig och vippade på persiennen. "Titta, mamma!" sa hon. "Vad trött man blir."

  Jag kunde bara hålla med när jag kunde konstatera att snön vräkte ner. Fast nu skiner solen redan, kvicksilvret har krupit ovanför nollan och det droppar från taket! Men än så är det långt till vår och jag stör mig på att jag "eldat upp" i Glaspalatset lite onödigt tidigt :o/

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Kerstin. Ja, det är kargt nu, men nu vet vi vad vi har att vänta. Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Fina vårbilder du bjuder på! Härligt att de tidiga vårblommorna är så tåliga och klarar en hel del minusgrader!
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Jag har flera starar här vid mitt fågelbord, fler än vanligt. Däremot har jag inte fått syn på någon koltrast ännu. Jag vet att det brukar vara en som tycker om att hålla till under sprasitsen. Snösparvarna brukar passera här i stora flocka under några dagar innan dom drar vidare.

  SvaraRadera
 5. Her ser det vårlig og fint ut.
  Vi har fått en halv meter snø det siste døgnet.
  Nå venter vi på våren

  God påske på Öland.

  SvaraRadera