måndag 28 februari 2011

Saker och tingÄnnu en envist grå dag med temperaturer runt -0. Nu ska jag få er att häpna alla flitiga, händiga, konstnärliga, massproducerande damer som tittar in här. Mina sockor är klara!!! De skulle nog inte få högsta betyg i slöjden, men ändå. De första jag stickat på cirka trettio år. I går var det lite stressigt när jag skulle iväg på ett möte och jag hann hejda mig i absolut sista sekunden innan jag strök lätt färgad dagcreme i armhålorna. Då for tankarna tillbaks till den tid i livet då de första finnarna visade sig på haka och näsa. Jag tjatade och tjatade och fick till slut pengar att köpa en tub Valcrema, det undergörande medlet mot finnar på den tiden. Jag stoppade stolt in tuben i det för hela familjen gemensamma lilla plåtskåpet med spegel på i badrummet. Där fick den trängas med hela familjens tandborstar, tandkräm och pappas rakgrejor. När jag precis skulle släcka lampan och sova på kvällen hördes en uppretad röst och slammer och spolande kranar. Pappa hade borstat tänderna med min undergörande creme!! Vem fick utskällning för det tror ni? Snödropparna på bilden är från 2 mars 2009. Bara så att ni vet att de finns där under någonstans.

8 kommentarer:

 1. En ska be om att få gratulera till väl utfört hantverk, väl värt högsta betyg av vilken slöjdlärare som helst! Och ett sånt trevligt garn du använt! Ett sånt där bli-glad-garn :o)

  Jag kan faktiskt se din pappa framför mig, för jag har gjort samma tabbe själv. Det var i.o.f.s. inte någon kräm mot finnar jag tryckte ut på tandborsten, bara vanlig ansiktscreme, men lika illa smakade den.

  Tack för snödropparna! Vilken tur att den fotografiska tekniken är uppfunnen, så att man kan dela med sig av handfasta bevis på att det finns ett liv efter detta ;o)

  SvaraRadera
 2. Riktig nostalgi, Valcreme var väl den enda "skönhetsprodukt " jag hade under min uppväxt. Undrar om den fortfarande finns att köpa, då kunde man ju smörja in sig och tro man är tonåring igen för en stund.
  Ha en fin dag!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Varma fina sockor som du har gjort.
  Kul att höra om min morfar, kan tänka mig att det smakade apa i munnen :)))
  Kram och hälsa morbror
  Åsa

  SvaraRadera
 4. Duktigt gjort med sockorna... Hoppas att du fått blodad tand ;o))

  SvaraRadera
 5. Hej på dej vilka fina strumpor och bara känslan att själv ha gjort dem och att de har blivit klara det hade ju jag uppskattat ;-)

  Ha en go dag min vän! Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Inget fel på dom sockorna minsann, tvärtom.

  Det är nog trevligare med färgad dagcreme i armhålan än Valcreme i munnen. Ha,ha kan nästan se din pappas upprördhet framför mig, ändra om i badrumsskåpet så där utan vidare.

  Vilken tur att du skrev att det var en gammal bild på snödropparna, jag hade gått på om du skrivit att du hittat dom i din trädgård i dag.

  SvaraRadera
 7. Dessa sockor du har gjort...så fina färger,man blir glad av!! snödroppar.....underbart!!Längtar så att få se dem!!

  SvaraRadera
 8. Dina sockor är fina!
  Samma hände hos oss med min Valcrema,min far såg inte efter utan borstade tänderna med den.
  Ha det så bra!
  Kram!
  Märta

  SvaraRadera