fredag 25 februari 2011

Solkatt
I går vällde det in vilda snöbyar från havet gång på gång under hela dagen. Några gånger tittade solen fram och då passade en av grannkatterna på att njuta av solvärmen på en sommargästs yttertrappa. Han kopplade verkligen av en stund efter att ha konstaterat att det som rörde sig bakom inte var någon fiende utan hans egen skugga. Han tvättade magen och tassarna och gäspade sedan stort och visade sina rovtänder så man riktigt kunde se släktskapet med lejon och tiger. Trots kylan har jag hört både talgoxe, blåmes och grönfink sjunga och gröngölingens glada rop hörs då och då. Nu vänder det snart till plusgrader!

5 kommentarer:

 1. Hej på dej du, nu har du fått både mig och Mats att skratta åt din kommentar på morgonkvisten. Jag gillar din humor... och förstår så lätt att det beror på vem man frågar ;-)

  Härligt inlägg du har det andas vår, vi märker på vår lilla Olivia som nu har börjat dra sig utåt lite längre stunder. Ibland vill hon inte ens komma in och det har inte hänt på hela vintern.

  Ha nu en god dag, det är fredag kanske räkenskaperna får vila?

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Men den kissen lapar verkligen sol och njuuuter!
  Hoppas din helg blir angenäm och fin!
  Nu skall jag iväg till helg-jobb!
  Kram /Bea

  SvaraRadera
 3. En riktigt gullig solkatt ;o))

  Här vräker snön ner och det blåser, men det är bara -3, vilket jag är glad för. Behöver inte bära in så mycket ved ;o))

  SvaraRadera
 4. Det kan ju vara ett tecken på att mildare väder är här; katterna kommer ut och har tid att njuta av solen.
  Man kan förstå att möss, råttor och fåglar får passa sig för de där huggtänderna. dom är inte att leka med.

  SvaraRadera
 5. Guud, så sköna bilder på kattrackarn! Speciellt den sista. Det är faktiskt lite så där jag känner mig själv just nu *flinar brett*. Och ändå är jag mer hund- än kattmänniska *flinar ännu breedare*.

  SvaraRadera