söndag 13 februari 2011

Hungrig gästJust när solen började sjunka och de sista strålarna målade djupa skuggor i trädgården, dök det upp en vaksam gäst vid fågelmatningen. En liten råbock mumsade glupskt i sig av fågelfröna medan fåglarna upprörda tittade på från buskarna runtomkring. Så småningom blev fåglarna allt modigare och började plocka frön alldeles intill honom. Äppelklyftorna låg i tryggt förvar bakom kompostgallret och där satt en koltrast i godan ro och åt. Årets nya horn var fortfarande skyddade av två varma pälsfodral, som han behåller till fejningsperioden i april-maj. De två "pälshornen" ser ganska roliga ut. När bocken fått i sig tillräckligt med frön tog han några bergeniablad till efterrätt innan han försvann bort över stenmuren.
Förra dygnets oväder har nu lugnat ner sig men vi hörde på radion att det i snitt blåst 23 sekundmeter hos oss och 29 över Ölandsbron. Det är friska vindar det!

8 kommentarer:

 1. Och en fin gäst var det också !

  Ha en skön söndag

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 2. Fin gäst bara den inte äter sådant som den ite får//Britt

  SvaraRadera
 3. Fint främmande i trädgården, dom är så vackra fast dom förstör ju mycket i trädgårdarna oxå. Usch , vad ni har det blåsigt, inget skönt ni får mysa inomhus.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Nu har det varit så mycket snö så länge, så de små liven börjar väl bli riktigt hungriga. förra vintern hade vi rådjur här i bostadsrättsföreningen, och dom åt också fågelfrön. I år har jag inte sett något annat än änder här uppe.
  Usch ja, det har varit en väldigt blåsig vinter. det gör ju att kylningseffekten blir högre.
  Burrr!!! Längtar efter barmark och värme
  Elisabeth

  SvaraRadera
 5. Hej på dej Kerstin. Vilket fint besök ni har haft! Säga vad man vill men så vacker! Vi såg ett rådjur idag då vi var ute och promenerade det låg så stilla under en tall i en tomt utmed Rådjursvägen. Det var i cement men verkligen naturtroget. Ditt var både mer levande och vackrare.

  SvaraRadera
 6. Hejsan!

  Fy vad det har blåst och man tror att vinden ska komma inom väggar och fönster. Var nere i Borgholm och gick hälsans stig och där matar de rådjuren ur melassbalar. Bra plats och bra gjort för då håller de sig där de ska och inte i trädgårdarna. Måste iväg tidigt idag annars drar man sig innan nålen visar mot nollgraden "ler". Men det är bara att pälsa på sig och jag kan tror att det blåst värre hos er vid kusten. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 7. Hej Kerstin! Så bortskämd med att det sitter ett inlägg från dig varje dag på bloggen. Ibland kommer saker emellan, lusten fövinner eller så hinner man kanske bara inte. Kan inte hjälpas lite orolig blir jag. Svinkallt ute glömde vantarna nu då jag kom hem och skulle gå Charlerunan och kom hem med nagelspräck i fingrarna. Önskar dig en angenäm dag ett hjärta får du idag och alla andra dagar :-) Kram Ingela

  SvaraRadera
 8. Dom är vackra att se på, rådjuren, men jag har förstått att dom kan vara besvärliga att ha som grannar om man försöker ha lite blommor i sin trädgård.
  Jag brukar se spår efter enstaka rådjur vintertid, men i år har jag inte sett ett enda. Undrar just hur dom klarar den stränga vintern här.

  SvaraRadera