söndag 20 februari 2011

Alvedsjö bodarEn av alla fördelar med Öland är att ön är så smal att man kan välja sida efter hur vindarna blåser. Efter besöket vid Högby fyr där det var isande kallt i vinden for vi över till västra sidan mot Kalmar sund. Vid Alvedsjö gamla fiskeläge sken solen och värmde upp de gamla sjöbodarna och flockar med knipor och andra sjöfåglar låg och guppade på vattnet framför Blå Jungfrun. I dag ska jag fortsätta att plocka upp fuchsior från källaren. En del har redan små bladknoppar som börjar skifta i grönt. Lite frisering med saxen, en ljummen genomvattning och fortsatt flytt upp till ljuset på övervåningen är vad som väntar dem nu. Utanför fönstret i dag singlar stora vita flingor mot marken. Jag vänder bort blicken och glömmer det!

6 kommentarer:

 1. Men, dina bilder andas ju i alla fall vår, jag ser både öppet vatten och stenar det är mycket mer än vad jag ser här hemma.Här ser jag bara stooooooooora snöhögar.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Ja du, skönt att kunna välja vad man vill se! Här är himlen klarblå, solen och vi andra har vaknat. Rysligt kallt ute sa Mats då han och Charlie kom innanför dörren... men om man kisar och låtsas kunde det lika gärna vara en härlig vårdag eller vadhelst an önskar. Att önska kostar ingenting...

  Vackra foton bjuder du, härlig kommentar på min blogg. Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Amiga, aos poucos a primavera vem chegando.
  Em breve a alegria, o frescor e o ar perfumado estará em toda parte.
  Onde moro é verão com muito sol e calor.
  Bom domingo!
  Beijinhos.
  .♫♫°°º
  °º♫ Brasil ღ°º
  ♥°º
  .•♥¸.•´•

  SvaraRadera
 4. Så vackra landskapsbilder från din ö som du visar!
  Tack!

  SvaraRadera
 5. Underbara blåa bilder. Här är allting vitt, vitt.

  SvaraRadera
 6. så vackert och härligt att se glittrande vatten. Här åks det skidor på isen men sedan några plurrat vid Stendörren blir man lite försiktig. Grannen som bott här hela livet har bra koll så man får följa i hans skidspår. Skönt är det i allafall, och platt så man kan hålla balansen ;-)

  SvaraRadera