fredag 11 februari 2011

VipvinterDet ska snöa på tofsviporna tre gånger innan våren är här, säger ett gammalt talesätt. En och annan tofsvipa har dykt upp på södra delen av ön, så det här var första översnöandet. Ovädret ska tydligen vända och komma tillbaka igen framåt kvällen och då får vi väl säga att det blir andra gången. Så då återstår bara en enda snöby innan våren är här för att stanna. Optimistiskt? Ja, kanske, men man måste se ljust på tillvaron. I går var det för eländigt. Jag försökte titta ut genom nerstänkta fönsterrutor men övergick till att beundra tulpanerna på fönsterbrädan istället. Ha en riktig mysfredag nu!

5 kommentarer:

 1. Godmorgon! Härliga tulpaner! Vilken färg! Man blir glad! Idag har jagen blommig klänning på mig inköpt till halva reapriset på Indiskan. Redan ett par stycken som har kommenterat att man blir glad av tyget. Reseptet på kasst väder: Ta bara på en blommig klänning ;-) kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Ja , det här får bli en dag med bara stugsittning, jag tror jag struntar i att kamma mig till och med.Klä på mig måste jag väl göra för vi har det inte särskilt varmt inomhus heller så om jag traskar runt i morgonrock så fryser jag väl ihjäl.
  Ha en fin fredag!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Kerstin!
  Vilken vacker bild på den lilla strömstaren i det förra inlägget!
  I och med den bilden har du skaffat mig ännu en favorit bland småfåglarna, amatör som jag är, gillar jag bulliga, gulliga och granna exemplar.
  För att byta ämne till blommor så blir jag så glad att se tulpaner och blåsippor.
  Kan jag få beställa en blåsippsbild månne, när den tiden kommer?
  Kramar Anne-Marie

  SvaraRadera
 4. åh vilka tulpaner..man blir så glad av dem..ja det är svårt att se ut i dessa yrsnö tider..mina rutor är helg insnöade..ser ut som ett igloo hus här...
  Trevlig helg önskar jag dig//Kram Karina

  SvaraRadera
 5. När tofsvipan kommit hit upp tycker vi nog att det är sommaren som hunnit fram. Vipan brukar vara en av de första sommarfåglarna och att höra deras jamande och ljudet från vingarna då dom kastar sig kors och tvärs i luften är helt förknippat med sommar.

  Det är nästan så att jag tror mig kunna röra vid tulpanen på den nedre bilden. Vilken underbar färg den har.

  SvaraRadera