lördag 12 februari 2011

Vårvindar friska?Nej det var knappast några vårvindar som härjade i går eftermiddag och kväll. Hela huset riste och utanför fönstren var det en gråvit dimma av omkringflygande snö. En bekant ringde från Borgholm och berättade att hon hade kört några mil från norra Öland till Borgholm och det var det värsta hon upplevt. Hon såg INGENTING. 19 - 20 sekundmeter talade SMHI om men när till och med TV-soffan skakar är det betydligt mer i vindstötarna. I dag vaknade vi till en kall morgon med -7 grader och "bara" tio sekundmeter ungefär. Taket till fågelhuset hittade vi högt uppe i syrenbusken och maken är just ute och ser efter om det är något mer som blåst iväg.

3 kommentarer:

 1. Usch vilket väder ni har! Fast det kan vara ganska fascinernade med oväder också, bara man får sitta inomhus och titta på det. Att ge sig ut på vägarna är nog något man ska undvika.

  SvaraRadera
 2. Usch vilket väder...vilken tur med tajmingen jag hade! :-)

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Ser ut som dere har et trasig vintervær på Öland.
  Får håpe den etterlengtede våren kommer snart.
  Kontrastene er store her hos oss, også. Forrige helg var det regn og kraftig storm her ved fjorden. I dag var det sol fra skyfri himmel, masse snø og fantastisk skiføre på fjellet.
  Vi lever i en spennende og uforutsigbar del av verden hva været angår.

  Fortsatt god helg.

  SvaraRadera