måndag 7 februari 2011

Vårvindar friska

I helgen kändes det verkligen att jag bor på solens och vindarnas ö! Med ögon känsliga för grönt sjöng Barbro Hörberg och nu gläds man över allt fräscht grönt som börjar titta upp. Till och med maskrosbladen är vackra så här års. I skogsgläntan såg björnbärsbladen vårlikt lockande ut och i trädgården har den silvergrå buddlejan vågat sig på att skicka ut små nya mjuka blad. I rundeln i gräsmattan, som bara har sol halva dagen, tittar ändå topparna av narcisser upp. Och igår använde jag tuben med solskyddsfaktor till ansiktet för första gången i år! Också ett vårtecken!

10 kommentarer:

 1. Oh, vad härligt det låter med dina vårtecken.
  Här är det jättemycket snö, och man tänker det kan aldrig försvinna, och idag må det inte töa något för det är 11 grader kallt just nu.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Nämen! Jag tror inte mina ögon ... Spirar narcisserna hos dig? Redan..?

  *skakar på huvudet av häpnad*

  Här är snötäcket fortfarande tjockt och det känns som vinterhelvetet aldrig kommer att ta slut. Igår var det i och för sig en fantastisk dag, men nollgradigt väder och SOOOOOOOL. Så icke denna förmiddag. Grå, grå, grå är melodin för dagen :o/

  Kram på sig, frun :o)

  SvaraRadera
 3. Härligt med vårtecken...min lilla resa gav mig förnyad energi...känner mig så glad och upplyft efter att man får komma bort ett tag...och så roligt det är att komma hem med bilder att glädja sig åt och få dela med sig av!
  Här det lite blandat väder just nu...soldis och lite lätta moln...och ngn grad kallt.
  Idag är det måndag och stora innesittardagen!
  Med kaffe berett här framför mig vid datorn och lite godsaker!
  Ha en bra dag Kerstin!

  SvaraRadera
 4. Blir omåttligt avundsjuk när jag ser dina lökskott - fast björnbärssnåren påminner alldeles för mycket om våra jäkla salmbär så dom avundas jag dig inte!
  Hade kameran med mig igår på vår vanliga hundprommis & söndagsutflykt, men såg inte ett enda intressant. Fast det är klart, hade man fått gå in i nån trädgård och glo på en södervänd rabatt kanske man hade hittat något.

  SvaraRadera
 5. härligt att se lite växande på marken! här är det bara snö, is och lite mossig "gräsmatta" som tittar fram. Sol och värme har vi haft men en stark blåst gör att det ser trevligare än vad det är ute.

  SvaraRadera
 6. Hej!

  Du jag gick en vända i trädgården efter att jag läst din blogg och visst är det så även här händer det saker! Små och späda lökar börjar spira. Åh vad härligt! Kram Ingela

  SvaraRadera
 7. Oi, så deilig å se at det begynner å spire og gro igjen! Her må vi nok vente en stund til.

  SvaraRadera
 8. Att det redan är på gång hos dig! Jag kanske skulle gräva mig ner någon meter genom snötäcket och kolla om rabarbern har börjat visa några livstecken, men det får nog vara.

  SvaraRadera
 9. åj. det är nåt som kommer krypande ur jorden..grönt..skott!! Åh det är VÅR!! snart..det som göms i snö...kommer upp i tööööö...Wonderful!! Kram

  SvaraRadera
 10. Å hvor jeg misunner deg disse vårtegnene!
  Ha en fin uke!
  Klem!

  SvaraRadera