onsdag 9 februari 2011

En liten titt...Jag tog en liten titt in i växthuset igår. Där rådde en riktig vårkänsla, varmt och soligt och den speciella doften från varm jord. Nu vet jag att det ska bli en lite kallare period igen så sådden får vänta några veckor till. Jag kikade in under fiberduk och bubbelplast och Afrikas lilja såg ut att må tämligen bra därinne. Den köpte jag för många år sedan av en liten pojke vid en dikeskant på Madeira. Visst är det något speciellt med växter som har en historia!


I går kväll var det en så vacker stjärnhimmel och när jag kom hem, lite sent, lyssnade jag efter kattugglornas rop. Alldeles tyst ännu så länge men snart börjar ugglornas vår och då kan vi njuta av deras konversation genom det öppna sovrumsfönstret.

6 kommentarer:

 1. Jag förstår att det kliar i fingrarna efter att börja sätta fröer och odla, men jag hörde att ni skulle få oväder igen där neröver så bäst att vänta på det roliga.
  Ha en solig dag!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Jag får nog vänta ett bra tag till innan jag kommer fram till drivhuset, snön ligger riktigt djup ännu.
  Du skriver så målande om ugglorna så jag kan nästan höra dem. Det är en fin tid som väntar oss.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 3. Ligga å tjyvlyssna på ugglor det är inte dåligt!! ;-)

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Vilka fina odlingsbänkar du har! Var har du fått tag på såna och till cirkus sisådär vilket pris? En är ju lite nyfiken på både det ena och det andra när det snart är dags att begå premiären som växthusodlare :o)

  SvaraRadera
 5. Gokväll Kerstin!

  Jag förstår inte riktigt var den här dagen tog vägen. Den spranng iväg men har varit så härlig!

  Afrikas blå lilja det hade jag oxå förut lyckades övervintra den ett par säsonger sedan var det stopp. Tyvärr. En vacker växt och roligare blir det då man har historian kring. Gokväll Kram Ingela

  SvaraRadera
 6. Tack för vårkänslorna du väcker !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera