måndag 21 februari 2011

Fara på färdePlötsligt är det alldeles tomt på fåglar i trädgården. Vad är det nu då, tänker jag och går en sväng förbi alla fönster. Högt uppe i en trädtopp ser jag ett gäng förskrämda gulsparvar som ser sig oroligt omkring. Aha! En katt sitter och smyger vid stenmuren. Men...vad är det där? Inklämd bland grenarna på rönn och ask sitter en sparvhök alldeles blickstilla. Den smälter nästan in i det gråbruna grenverket. Några nötskrikor är upprörda och gör tappra försök att skrämma iväg sparvhöken men den sitter oberörd kvar. Bara det gula ögat rör sig vaksamt hit och dit.

8 kommentarer:

 1. Så vackert och facinerande i naturen , samtidigt sådant hårt klimat.

  Väl att djuren är bättre på att hålla ögonen öppna!

  Ha det nu gott min vän... en fråga hur gör du om du bevittnar något? Signalerar du då fara på färde?

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Grannens katt brukar titta in på min gård, men tack och lov är den lite rädd för mej så är jag hemma håller den sej borta ;o))
  Men jag tror att den söker efter möss för jag brukar se spåren efter den runt vedboden. Och det får den gärna göra... Mössen stör mej inte men det är bra om nån håller efter dom ;o))

  SvaraRadera
 3. Vilket dilemma det hade blivit för mig! ska man skrämma bort jaktfågeln, eller ska man acceptera naturens gång!? Usch - inte vill man se när det händer otäcka saker men samtidigt är det också lite fascinerande.

  SvaraRadera
 4. Vilka draman som utspelas nära inpå om man bara är uppmärksam.

  Det där upplever jag mera under den varma årstiden, att fåglarna plötsligt tystnar. Då kan man se en "spännare" snurra högt däruppe i det blå.
  Ett annat senario är att det blir ett himla liv och så ser man massor av björktrastar som jagar en skata, kråka eller annan rovfågel som tagit ägg eller ungar, eller bara råkat vara i närheten. Kommer dom åt så skiter trastarna på inkräktaren.

  SvaraRadera
 5. Sparvhöken har härjat friskt även här och se, en svartvit katt har också setts i området. Ingen vet varifrån den kommer....
  Nåtskrikor och skator klarar sig dock bra, hade 12 skator utanför igår, lite väl många för min smak

  SvaraRadera
 6. Hejsan!
  Förstår fåglarna med både katta och sparvhök på besök. Härliga bilder du tagit och idag fick det bli lite vedsågning så man höll värmen utanför dörren. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 7. Stora snöisbollar siktade på södra Öland!
  Ser synnerligen mysko ut!
  Inte på långa vägar så vackra som dina fågelporträtt, men så annorlunda.
  Kramar från Anne-Marie

  SvaraRadera
 8. Akkurat slik er det i min hage også! To katter og en spurvehøk er på plass og alle fuglene er vekk!
  Slik er jo naturen, men litt trist er det alikevel!
  Ha en fin uke !
  Klem!

  SvaraRadera