tisdag 15 februari 2011

Svart och vitt
I går skulle vi få lätta snöbyar lovade SMHI. Det blev bara en enda men den varade i stort sett hela dagen. Även under de stunder då solen sken, for det stora flingor förbi fönsterrutan. När man inte har så mycket annat för sig kan man ägna sig åt gallupundersökningar. Vilka färger tänker du på när jag säger skata, frågade jag några. Svart och vitt blev svaren. Inte så förvånande kanske men när jag tittade på några skatfoton som jag tog häromdagen, var det blått och grönt som dominerade. Skatan hade bytt om till finaste vårkläderna! Läppstift kan man inte pigga upp sig med när man har näbb men några vackra snökristaller kanske pryder sin plats längst ut på näbbspetsen. Dessutom hördes hans hesa skratt ända in i huset trots det kalla vädret, så nu är det snart full fart i skatboet uppe i tallen.

4 kommentarer:

 1. Vi hade samma låååååånga snöby här igår fastän solen sken så snöade det hela dagen o hela kvällen, men det blev inte så mycket på marken av det ändå, behövs inte skottas bort.
  Men kallt är det 19 grader.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Skator är vackra...synd de har så illa rykte..krax krax, säger en kråka, skator låter liknande va?..Jag har några som hälsar på här uppe på balkongen på femte våningen...Jag blir livrädd varje gång för de bökar om bland mina blommor...och det låååååååååååååååååter...Kram Karina i ett svartvitt landskap idag..

  SvaraRadera
 3. Säga vad man vill om skator, dom med vingar alltså, men vackra är dom och kloka. Det kanske är det senare som retar oss människor. Men det är klart, inte ens jag gillar att dom försöker fånga småfåglar vid fågelbordet eller plundrar trastbona i vedhögen.

  SvaraRadera
 4. Åh, jag tillhör dem som gillar skator!!! De är kluriga fåglar med mycket charm. Och så är de så vackra visst säger man att de är svart och vita men faktiskt är det en härlig svart fjäderdräktsfrack med ett sällsamt skimmer. Att studera hur de beter sig emot varandra och andra, de är tuffa fåglar.
  Men så dras jag ju till de lite udda fåglarna ;-)

  Håller tummarna för att snönbyn nu är över.

  Kram Ingela

  SvaraRadera