måndag 14 februari 2011

Fru FasanHela vintern har jag haft ett gäng fasantuppar på besök då och då i trädgården. Någon gång har det haft sällskap av en skygg höna som har smugit utmed muren under syrenbuskarna. I går kom hon plötsligt själv och var inte alls lika rädd, vilket får mig att tro att det är tupparna hon hela tiden måste se upp med när det inte är parningstider. Kylan håller i sig och det kan blåsa in en och annan lätt snöby från det kalla havet säger väderfarbrorn. Ja,ja! På alla hjärtans dag får vi hålla värmen ändå. Ett stort hjärta till er, kära bloggläsare!

7 kommentarer:

 1. Jag kommer ihåg när jag bodde i mitt förra hus på landet där hade vi höns , ankor , gäss , kalkoner och påfåglar och då kom en fasantupp och slog sig ner hos oss. Och den du, var en riktig argsint rackare , han gav sig på alla våra andra fåglar, den var alldeles tokig.Men fina är dom.
  Ha det fint idag!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 2. Tack för komm. på Alla Hjärtans Dag
  Du är en mycket klok kvinna du!( Hi, Hi! kanelbullen)

  SvaraRadera
 3. Ja, "min ripa" var inte mycket att bli mätt på. Såg igår ett matprogram från Australien, där de skulle laga till vipa. Det var en rätt för finkrogen, som man troligen fick betala rejält för, mycket liten stackare på tallriken blev det.
  Många hjärtliga kramar, Anne-Marie

  SvaraRadera
 4. Här på Gotland har vi också massor av fasaner nu, men konstigt nog ingen på vår tomt.
  Tittade lite dina bilder på rådjuret, dom är ju så vackra - fast dom kan ju förstöra en trädgård på nolltid tyvärr.
  Vi har ju haft två traktorer sen ett par år (den ena sålde dock Rolle i höstas), men inte 17 används dom i trädgården inte - det är dom för fina för! Dom är endast till för att åka till veterantraktormöten på. Ja, alltså om dessa möten inte är för långt bort! Innan dom här två hade vi dock en, också en veteranare, som Rolle använda till att dra in några jättestenar på innertomten och sen också att harva den närmaste biten av yttertomten. Det var inte dumt!

  SvaraRadera
 5. Någon fasan har jag aldrig sett till vid mitt fågelbord, däremot en rödhöna. Hon hade emellertid rymt från en granne, visade det sig senare. Hon återvände aldrig till hägnet, hon ville vara fri.

  SvaraRadera
 6. Gokväll Kerstin!

  Skönt att du var här då jag kom hem från föreläsningen! Då kan jag andas ut.

  Fasaner är trevliga fåglar. Ja, vi hade ju en som praktiskt taget bodde hos oss under ett par veckors tid för många år sedan. Hon kom på självaste julafton!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 7. Fasaner på tomten, fantastiskt.

  Den enda fågel som vi brukar få besök av ute på sommarstället är Tjäder.
  Den är ju lite argsint av sig när det är speltider så det gäller att låta den vara ifred.

  Nu har vi minus 24 grader och kylan skall visst fortsätta.

  Ha en fin fortsättning på veckan
  Gunilla

  SvaraRadera