söndag 6 februari 2011

Is till punschenVarför får vi ingen is till punschen, sjöng Povel Ramel. Ja det går bra att hämta här! Vi är omgivna av is och gårdagens hårda vindar pressade in isflaken mot stränderna och skapade flera meter höga travar. Vågorna, som rullade in , lyfte isen och bildade mjuka kullar på havsytan. Ett mäktigt skådespel!


Jag lyssnade på P1 i morse och där berättade man att möss, uppfödda i helt bakteriefri miljö, får ett annat beteende och tar större risker än möss uppfödda i "normal" miljö. Därav drar man försiktiga slutsatser att ADHD och autism kan ha samband med mammans tarmbakterieflora under graviditeten. Det är mycket spännande man får höra på morgonkvisten! För övrigt rapporterades den första sånglärkan på Öland i går.

6 kommentarer:

 1. Godmorgon min vän!

  Det här med is är fashinerande. Vi var bredvid havet igår men valde att vandra uppåt fälten med Charlie. Däremot spekulerade vi om hur det kunde se ut nere vid vattnet. Mats trodde att det mesta hade tinat kanske att det låg ett lager längst upp i brynet. Vi hade precis varit och löst ut det smärtlindrande veterinären skrivit ut men nu ville vi prova oss fram till lämplig runda för att det bara skulle bli något positivt som helst skulle klara det utan. Frihet under vårt ansvar.

  Det här med ADHD nu har jag inte hört det där radioprogrammet, men det har kommit många små puzzelbitar och även spekulationer. Intressant och för dem som är drabbade och för mänskligheten välkommet för det utgör ett steg till gåtans lösning. Tidigare har man ju menat att kosten hos barnet spelar betydelse. Som att t.ex. godis och läsk... för mig låter då inte långsökt att det även skulle gälla modern med foster i magen... (jmfr. med rökning). Jag har stött på att föräldrar provat fiskolja och om jag inte minns fel var det extrakt från jättenattljus köpt på hälsokost och använt detta med framgång. Och det vore ju inte märkligt efter så mycket hos oss är individuellt.

  Det här blev en lång utläggning som kommentar, men det är ju ett av mina hjärteämnen ;-)
  Söndagskramar

  SvaraRadera
 2. Hei igjen.
  Nå er det en stund siden jeg var inne på bloggen din.
  Så mange fine bilder du har. Jeg får lyst til å reise til Öland straks for å se på både landskap og ikke minst isen!
  Det er så flott at du legger ut disse interessante bildene.

  SvaraRadera
 3. Oj vad häftigt det ser ut med all is, hörde på radio och tv att ni skulle få väldigt blåsigt igår på eftermiddan, och det ser ju ut att det stämde. Hoppas det är lugnare åt er idag.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 4. Punsch.... Det ordet fick min tunga att vattnas ;o)) Förr, innan jag slutade med sockret så var det en av dom ädla dryckerna jag tyckte om att njuta av tillsammans med en slät kopp kaffe. *minns och ler*

  SvaraRadera
 5. Intressant...Adhd..det är mkt "sånt" nu...vuxna får den diagnosen, barn får den titt och tätt..Undrar vad som gör detta..Kosten är ju väldigt avgörande...var på en föreläsning..där det framkom att glucamat, vissa färg och konserveringsmedel, skapar oro hos barn, ilska och andra störningar. Piffi allrydda, t.ex....Vad som man kan undra över är att det inte drabba alla??

  Uj ujuju på ren närkingska vad is du har till din drink där!!! Kram Karina

  SvaraRadera
 6. Vilket skådespel med is som trycks ihop i höga berg! Jag önskar att jag någon gång fick vara med när någon av älvarna bryter upp, det lär vara något alldeles extra.

  SvaraRadera