fredag 18 februari 2011

Ett skimmer av gröntEn aning om bättre tider. Ett skimmer av grönt i pelargonkrukor och på intagna kvistar. Det ger oss hopp om att vintern ska ge vika trots ett envist motstånd av kung Bore. Gumman Tö har tydligen tagit semester och vilar ut på Mallorca eller annat soligt ställe eller också har hon fullt upp med de smältande isarna vid polerna. Här syns hon inte till. "Kallaste jag har varit med om " sa en infödd ölänning till mig häromdagen. Ja, det känns som is i luften. Inte så många minusgrader men vindar som får oss att dra till kapuschongerna runt ansiktet och stoppa ner händerna i fickorna. Det får bli en mysfredag med brasa, "På spåret" och lite gott på tallrik och i glas.

6 kommentarer:

 1. "Mysfredag med brasa" är rätt tänkt! Så får det bli även här i "Rucklet". Och så ska jag göra mitt bästa för att INTE tänka på hur jä-la mycket villaolja det går åt denna bedrövligt långa vinter :o/

  Trevlig fredag och dito helg! Plus en värmande kram från en kylslagen ö till en annan ;o)

  SvaraRadera
 2. Hallojsan

  Ja, så får man se det! Faktiskt har det ändå redan erbjudits lite ljuspunkter. Idag då jag var på väg med hjälp av apostlahästarna så tänkte jag hennes ansikte har jag sett förr. Hon stod utanför Stadium: Är det du Maya sa jag och det var det! En bloggare från Åhus...

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får en mysig helg, vi ska till landet. Där är det jättemycket snö och vi skulle behöva ploga garageuppfart men det verkar inte som om det finns någon i Trosa som kan ploga den, suck! Snön har packats så hårt så det går inte att skotta för hand.
  Kraaam

  SvaraRadera
 4. Låter som en härlig fredag, blir väl nåt liknande här.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 5. Najsig fredag önskas till er där nere på ön!!
  Nån brasa blir det inte men däremot en värmande katt i knät till "På spåret" och det är gott nog!
  :-)
  Trevlig helg!
  Steffe

  SvaraRadera
 6. Härliga bilder! Här blir det `Let´s Dance´ för mig ikväll och musikrummet för gubben (han är inte så trakterad av dans, konstigt nog). Fast jag brukar för det mesta prata i telefonen samtidigt med mina kära Stockholmsväninnor. Då kan man kommentera och diskutera med någon som också är intresserad, samt naturligtvis klaga på att fel personer gick vidare!
  Med gubben är ju det som att prata med en vägg, han fattar ingenting av det man ser - alltså när det gäller dans!

  SvaraRadera