lördag 26 februari 2011

ByxelkrokJag stannade till i Byxelkroks hamn igår. Isen ligger fortfarande tjock och sjöfåglarna trängs i de få öppna råkarna. När alla plötsligt lyfter kan man ana att havsörnen finns i närheten och mycket riktigt, långt ute på piren har han slagit sig ner. Under en av höststormarna blåste en båt upp på land och skepparen fick ta landvägen hem. Nu ligger fartyget stadigt förankrat i snö och is och väntar på vårsolens värmande strålar. Snälla doktorn ringde igår och berättade att jag var frisk som en nötkärna men borde tänka lite på det där med kolesterol. Och jag som älskar ost!!

9 kommentarer:

 1. Godmorgon

  Åh vad glada vi blev att du är frisk som en nötkärna! Då är det bara att kärna vidare av den hälsosamma sorten.

  Du har ju börjat så smått med gympapassen. man ska ju ta det lite lugnt i början så avslapp är kanske lämpligt att börja med

  Ha det gott! Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Svårt för oss ostälskare. .....
  Isen håller ännu för sköna skidturer. Igår var jag och hälsade på på Ringsö. Inget för din bror dock men idag är vi på väg för att titta på istrav. Isen på Öljaren skall vara vara 50 cm så det känns tryggt. Förhoppningsvis blir det en eller annan bild tagen också.
  -

  SvaraRadera
 3. Får gratulera till god hälsa...ojdå...får man inte äta ost...och jag som har högt kolesterol...hmmmm...och älskar ost...äter medicin för det höga kolesterolet men kanske man ska tänka på o minska ner ostintaget i alla fall?
  Och godisråtta är jag också...och Ullis som lagar så god mat...inte så lätt detta att låta bli...och inte har jag varit till läkaren på länge heller...törs inte...
  God lördagskväll önskas!

  Steffe

  SvaraRadera
 4. Skönt att höra att besiktningen avlöpte som den borde :o) Och det där med kolesterolvärdena är ju ett evigt diskussionsämne. Ibland heter det att det är förenat med livsfara att värdet är för högt, andra gånger att det inte är något man ska bry sig så särdeles mycket om. Lagom är väl bäst, i vanlig ordning. Så nog skulle jag tro att du kan unna dig en ostskiva eller två lite då och då. Sen handlar det väl en del om balansen mellan LDL och HDL också..?

  Nädu, nu är det dags för soffan och stickningen. Kommer visst en barockopera på tvåan, som förhoppningsvis är mer sevärd än melodifestivalspektalet i ettan :o/

  SvaraRadera
 5. Du har då en snäll läkare, grattis till att du är frisk och kry.
  Min arbetsplatsläkare är gnällig, ja i flera år angående kolesterolet. Lovade till sist att helhjärtat göra mitt bästa, tappade 10 kg samt blodtrycket på köpet och mår mycket bättre av mina nya matrutiner efter 5 månader. Återstår att se vad proven visar i nästa vecka... framsteg...bakslag... jag har i alla fall satsat helhjärtat.

  mvh/Hannu

  SvaraRadera
 6. Va bra att du är frisk, och det där kolesterolet är det ju verkligen delade meningar om, en del läkare säger ju att det inte alls ska mätas överhuvudtaget.Ät och njut!
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 7. Helt plötsligt ser det kallt ut på dina bilder jämfört med hur vi har haft det i dag. Så det kan bli.
  Det kan inte vara roligt att vara på en båt som hamnar uppe på backen så där. Ser dramatiskt ut.
  Måste vara skönt att få ett sånt besked som du fick av din doktor. Däremot visste jag inte att man inte skulle äta ost.

  SvaraRadera
 8. Hejsan!
  Ullcentrum måste få sig ett besök för vilka vackra lingarnsfärger de har. Ull kan jag inte använda men visst har de bra grejer och roligt att hon har lyckats så bra med sitt företag. Så vackra bilder du har från din norra del av ön men lite synd om båten i alla is och snö. Nog börjar vårvinden komma för igår så gjorde jag som kattan, bara stog mot väggen och njöt av solens värme. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 9. Underbara kattbilder i förra inlägget ! Och vintriga och vackra i det här.

  Skönt att du är piggelin !

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera