tisdag 1 februari 2011

Full fart vid serveringenIbland är det verkligen trängsel vid våra matställen för fåglarna. Det gör inget om man nästan sitter på varandra, huvudsaken att man får tag på en jordnöt eller annat mums. Fåglarna känner av vädret och ser det ut att bli en kall natt är det förstås viktigare än någonsin att få i sig tillräckligt med energi för att överleva i kylan. Trängsel var det också i går kväll när jag var på ett möte om Böda hamns fortsatta utveckling. Runt sjuttio intresserade personer besökte mötet och det är VÄLDIGT många i vår glesbefolkade bygd. Det roligaste var också att de allra flesta ställer sig positiva till en utveckling även om man kanske har synpunkter på de mindre detaljerna. Vår kommun har sju hamnar att underhålla med skattemedel. Varje hamn kostar en halv miljon i rent underhåll per år och blåser någon pir sönder handlar det om miljontals kronor. Alla inser vikten av att få med intressenter som kan bidra och minska beroendet av skattemedel för att hålla hamnen igång. Det här blev väldigt torrt och sakligt idag, men det är en viktig fråga för oss här på norra Öland.

6 kommentarer:

 1. Här har varit tunnsått med fåglar på sistone. Jag antar att det är fler än jag som matar. På "fågelräknardagen" var det lätt. Det kom EN blåmes!
  Vi får hoppas det blir fortsatt utveckling av hamnen då! Ha en fin dag. /Anette

  SvaraRadera
 2. Jag kan inte förstå på min "matservering" är det inte alls några gäster, dom måste ha hittat ett bättre hak.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 3. Hej du verkar vara en trevlig restaurang där det serveras mycket gott och plock till självservering. Viktiga saker att livnära sig och liksom att hålla liv i bygden.

  Ha det nu gott min vän.

  SvaraRadera
 4. Så fine bilder av meisene! På hytta sist helg var det mistenkelig stille, så jeg er spent på hvordan det er med trafikk der til helga. Vanlig vis er det stor trafikk på matfatet der med mange forskjellige arter.
  Håper det ordner seg angående havnen hos deg.
  Ha en fin kveld

  SvaraRadera
 5. Torr och saklig får man faktiskt vara mellan varven! Underbart dessutom med folk som är engagerade i sin närmiljö och sina medmänniskor!

  F-f-fantastiskt fina foton av fåglarna ;o)

  SvaraRadera
 6. Vilken lycka att få sitta och titta på de fina fåglarna som flaxar omkring matbordet. Så söta de är...Jag får inte mata fåglar på min balkong så klart, men jag är frestad att göra det ibland.

  SvaraRadera