torsdag 3 februari 2011

Svanevit och skärsnäppaDe vita svanarna fascinerar alla! De återkommer ständigt i konsten, poesin, sagorna och de har till och med en egen balett, Svansjön. När några svanar kommer flygande mot den blå himlen så tittar man alltid upp, oavsett vad man håller på med. En oerhört vacker och alldeles gratis tavla! Svanar är stora, lysande och lätta att upptäcka. Härom dagen smög jag runt och försökte få bra bilder på en inte fullt så uppseendeväckande fågel. Det var en liten skärsnäppa, en fågel som häckar längst upp i norr men som vintertid kan ses vid våra kuster. Kanske tycker han att vistelsen vid vår isiga strand är rena Mallorcasemestern jämfört med det nordliga klimat han väljer att vistas i sommartid.

4 kommentarer:

 1. Godmorning Kerstin. Svanar är verkligen jättevackra... det kommer mig att tänka på filmen "Billy Elliot" har du sett den? Annars gör det vid tillfälle!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 2. Javisst er de flotte disse svanene!
  Ser ut som om skärsnäppa koser seg i sola, den fuglen tror jeg ikke jeg har sett før.
  Ha en fin torsdag!

  SvaraRadera
 3. Som svar på frågan du ställde så avråder jag dej absolut inte att göra det ;o))
  Det är inte annorlundare än att göra det med håret. Sen är det olika på hur länge färgen sitter så hur ofta man gör det är induviduellt. Och färgen mattas ut väldigt naturligt så du kommer inte att märka nån skillnad "över en natt" ;o))
  Men det är svårt att göra det själv så gå till ett proffs eller be nån vän som är van att göra det om hjälp.
  Lycka till!!

  SvaraRadera
 4. Stora fåglar väcker fantasin, svanar, tranor, örnar. Dom är ju verkligen imponerande när man får uppleva dom på nära håll. En lågtflygande trana ger assosiationer till flygödlor men är inte fullt lika imponernade på marken.
  Snäppan ser lite ensam och frusen ut tycker jag, men det är en fin bild.

  SvaraRadera