tisdag 31 januari 2012

Isigt
Is i alla former kan vara så vackert! Det finns ett undantag och det är våra vägar här som just nu som är belagda av vindslipad, blank is. När jag ser isformationerna som bildats vid vattenfallet i dammen, kan jag tänka mig hur vackert det måste vara på Ishotellet, som jag aldrig har besökt. Däremot blev jag bjuden på middag av mina närmaste arbetskamrater, när jag slutade arbeta och den middagen inleddes med ett besök på en isbar i Stockholm. Man fick köa för att få varma kläder och blev sedan insläppt i isrummet. Stolarna bestod av stora isblock med renskinn på och  drinkarna, vodka med olika smaktillsatser av norrländska bär, serverades förstås i glas tillverkade av is. Verkligen en annorlunda upplevelse. Havet här är ännu inte isbelagt men utmed stränderna hittar jag isskulpturer, skapade av det uppstänkta vattnet. I vassen ser det ut som en liten armé av figurer från någon av Tove Janssons Muminböcker och i motljuset upp mot ån glittrar det i mängder av  isdroppar.

5 kommentarer:

 1. Ja, det är vackert ! Alla årstider har sin skönhet.

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Fin tekst om is.
  Kan yenke meg at isbaren var en spesiell opplevelse.
  Bildene dine er nydelige. Isen skaper interessante former.

  Ha en fin dag på Öland.

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Viss tär is vackert och vintern kan skapa fina iskonstverk.
  Ha en fin dag! /Bea

  SvaraRadera
 4. Vilka vackra formationer du visar idag Kerstin.

  Vad häftigt med en isbar! Det är fantastiskt vad man kan bearbeta materialet. Det där ishotellet är säkert jättehäftigt och snacka om vad exotiskt

  Nu önskar jag dig en varm och härlig kväll!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Tjusigt, men jag föredrar ändå när det är lite mer ljummet!
  Här är faktiskt vägarna torra, vilket var bra när vi var till Visby idag för att uträtta lite ärenden. Men...precis som vanligt så tröttnade vi på stan (vi som är vana vid Stockholm) och brydde oss inte om dom två sista utan åkte hem igen. Jag tror faktiskt att vi börjar bli mer lantis än dom som är födda här!
  Fast det räcker med en halvtimme i Stockholm så är man lika stressad och springer som alla andra igen. Konstigt!

  SvaraRadera