fredag 27 januari 2012

Färgklickar
Nu när gråskalan dominerar runt omkring oss, behöver vi lite färgklickar att lysa upp tillvaron med. Just nu är jag glad för all möda jag lade ner på att rädda åtminstone några av prydnadskålplantorna undan alla små hungriga kålmaskar som invaderade dem. Nu pryder den rosalila varianten sin plats i krukan vid entrén. Fredag innebär också inköp av en ny bukett krispiga tulpaner, i väntan på att de gamla trogna sorterna i trädgården ska titta upp. Hur gamla de är vet jag inte men det kan säkert vara femtio år eller mer sedan de planterades. Riktiga överlevare är de! Nu ska jag ladda med block, penna och kikare inför den stora vinterfågelräkningen i helgen. Det blir spännande!

5 kommentarer:

 1. Wow, läckert med den lila kålen! Me like!! :o)

  Preciis såna där röda, gammaldags tulpaner finns det på Ruckelgården också, och de lökarna är säkerligen runt femti bast de med. Seglivade som bara den är de, och har dessutom fått finna sig i att bli uppgrävda och omlokaliserade ett antal gånger sedan jag tog över fastigheten. Tänk, jag hade förresten helt glömt bort att jag i höstas satte massor med lökar i krukor, som nu står nedgrävda i grönsakslandet! Nu dröjer det ju inte så länge (nåja ...) tills jag får se om experimentet kommer att lyckas :oD

  Räkna nu rätt i helgen! "En, två ... många" - hehe ;o)

  SvaraRadera
 2. Javisst är det väl tur att man kan pigga upp sig med lite blomsterprakt denna tråkiga grå årstid. Tulpaner ska även inhandlas här hos mig idag.
  Ha det fint !
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Man behöver verkligen något färgglatt att njuta av just nu! Ska försöka komma ihåg att köpa tulpaner idag jag med!!

  SvaraRadera
 4. Hej på dej Kerstin! Ja nog behöver man en färgklick allt! Så nu är jag äntligen hemma och ledig för veckan. Laddar för en simtur framåt kväll... Tänk om det hade varti sommar då kunde man ha tagit sitt dopp nästan på plats.

  Lycka till med fågelräkningen!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Oj så vackra färger och blommor!
  Ha en fin fågelräknarhelg!
  Kram!

  SvaraRadera