onsdag 25 januari 2012

Plus eller minus

I går pendlade temperaturen mellan plus och minus hela dagen. Det var som en spännande tennismatch! Några grader plus, hurra! Ner under noll, buu! Ibland rasade snön från plåttaket på uthuset och dropparna föll från istapparna till min stora glädje men sedan vände det igen och snöflingorna låg kvar på gräsmatta och uteplatsens plattor. Blåmesarna åt sig feta och gulsparvarna lyste som små solar på de snöiga grenarna. Jag kan sträcka mig till att erkänna att det är vackert med snö, men det är också enda fördelen. Den gula postbilen kom och lämnade Gudrun Sjödéns vårkataloger i brevlådan och förvandlade min eftermiddag till en sprakande färgsymfoni. Jag har redan satt några kryss!

2 kommentarer:

 1. Håller med dig, snö är vackert på bild, men det är allt!
  Jag längtar desperat efter våren, vill nämligen ut på altanen. I förrgår fick jag till 6(!)passande kuddar (hade 2 + sydde ihop 4 kuddvar i enfärgat och i rött och svart och vitt)och igår köpte jag 4 plädar på rea när vi var i Visby. 2 illröda, en orange och så en mångfärgad med mest rött & vitt. Jag längtar.......!!!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon Kerstin!

  Alldeles precis gav sig dottern av med bussen och hennes röst ekade från hallen: när du har paus från läxan så kan du ju kolla i Gudruns katalog som kom igår ;-) En brasa knastrar i kaminen, vitt utanför fönstret termometern visar -2 grader. Svängde precis ihop en ugnsomelett med rester från igår till lunch. Pratade med sonen häromdagen och han berättade att de hade sin budgetvecka nu... förståndiga barn man har som tipsar mor...

  Du vi längtar efter våren va ;-)

  Kram Ingela

  SvaraRadera