tisdag 24 januari 2012

Allting blir vitt, vitt, vitt
Så kom då den första snön över norra Öland. Fyra - fem cm ramlade ner och täckte våra spirande vårblommor. Trösten kom i morse när jag läste tidningen. På onsdag är det "halvsnödagen" enligt gammal sägen. Det innebär att hälften av vinterns snö har kommit redan och stämmer det så är i alla fall jag nöjd. Min gamla mamma bad mig kontakta en av de privata hörcentraler som finns på olika ställen i Stockholm. Hon hade en del frågor. I går ringde jag upp och blev placerad i den vanliga telefonkön en stund. Så småningom blev det min tur och en trevlig dam svarade på mina frågor om remisskrav och kostnader. Precis när jag skulle ställa min tredje fråga fick jag en skarp, otrevlig, hög ton i örat och samtalet bröts. Jäklar! Nåja, jag hade hunnit få svar på de viktigaste frågorna. Efteråt blev jag lite full i skratt. Var det en hörseltest som råkade vara felkopplad? Jag kanske skulle tryckt på någon siffra på knapptelefonen för att bekräfta att jag hörde signalen?

6 kommentarer:

 1. Jahadu, om DIN ö har fått snö igen så är det vl snart dags för här på MIN också :o/ Helst skulle jag se att det lät bli att komma mer, men jag får väl göra som du och lita på att hälften redan är här.

  På tal om din telefonkö så väntar jag fortfarande på telefonsamtalet från den där viktiga människan inom socialtjänsten, som lovade återkomma med ytterst angelägen information per omgående - för tre veckor sedan nu på torsdag. Jag vet att jag vid det här laget borde söka henne själv, men nu har det gått prestige i saken! Jag vill helt enkelt se hur många veckor det tar före en människa i ledande ställning gör sitt jobb. Antagligen får jag vänta till tidernas ände, för min högst kvalificerade gissning är att hon glömde sitt löfte lika fort som hon gav det. Nuförtiden ska man tydligen vara nöjd med att EN av tio håller vad de lovar :o/

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Ja, det gick inte hela vintern utan att den skulle komma..
  Som du säger så får vi verkligen vara glada om hälften av snön har kommit nu för denna vintern.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 3. Hej på dej

  Här kommer jag lite drog jag mig eftersom du har ett sånt väder som jag ine supergillar... men däremot dig!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Hejsan!
  Här på mitten av ön är det samma sak, vitt överallt. Bra om det stämmer att hälften kommit och snöskorna har gjort fina gångar i trädgården. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 5. Det känns inte mer än rättvist att även ni skulle få känna av lite vinter. Däremot blir jag lite förskräckt då du säger att bara hälften av snön har kommti i morgon! Vi som har fått över metern redan!

  Jag kunde inte kommentera hos dig nyss, men då gick jag via Google Crom och vips - inga problem. Jag kanske måste byta till den läsaren i stället. Nu ska jag prova på en annan blogg jag inte kommit in på.

  SvaraRadera
 6. Jeg finner vinteren så vakker på den her tiden,men nå går det raskt mot varmere og lysere tider!
  Ha en fin uke videre! Klem!

  SvaraRadera