söndag 8 januari 2012

Tidig förmiddag

Vi gick en tidig promenad i kanten av Ölands enda insjö, Hornsjön, i går förmiddag. Solen kunde anas bakom molnen och träden framträdde extra svarta i motljuset. Här och var bröts det svarta av mängder av härligt grön murgröna. Fåglarna börjar höras nu efter senhöstens tystnad. I dungarna vid sjön hördes hackspettarnas aktiviteter. Varningsrop, trumvirvlar och hackandet efter mat ekade bland trädstammarna. Ett meståg med talgoxar och trädkrypare passerade unde ivrigt tjatter och grönfinkarna började öva upp rösterna inne bland enbuskarna. Jag fick gå försiktigt på den ojämna marken eftersom jag klantat till det med mina glasögon för några dagar sedan och inte ser så bra just nu. Lägg aldrig glasögonen i knät när ni sitter i bilen! Det gjorde jag, glömde bort dem när jag såg en havsörn och rusade ur bilen med kikaren i högsta hugg. Tillbaks i bilen igen började jag leta efter dem medan maken backade lite och vände. Ni kan lätt räkna ut resten. En liten hög av plast och glas hittades i hjulspåret! Det började bli dags att byta men jag hade tänkt vänta till efter alla helger.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Underbart att titta på dina bilder och läsa texten om meståg och fågeltjattret. Det var mindre angenämt att läsa om glasögonen, som glasögonbärare själv så förstår jag hur frustrerande och tråkig den dagen var sedan...
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Hej Kerstin!

  Så lätt att glömma... och så förargligt... visst kan man bli tosig på sig själv. Man får trösta sig med att sådant händer den bäste!

  Kram Igela

  SvaraRadera
 3. Fin bilder...fåglar är fint..men aj sådan otur på glasögonen...Kram karina

  SvaraRadera