fredag 20 januari 2012

Lite pippi

Vad gör man egentligen sådana här lite gråtrista dagar i januari. Jo, här springer vi från fönster till fönster och tittar vad fåglarna håller på med. Visserligen är det inte sådana mängder av dem som under de snörika vintrarna men tillräckligt för att det ändå ska vara spännande. Vår trädgårdsdamm är populär! Det plockas och letas runt kanterna, förmodligen finns det en del insekter som gillar fuktigheten och till vår förvåning finns det också en och annan badsugen liten tätting. Kan det vara ohyra bland fjädrarna som får dem att doppa sig i det kalla vattnet trots att det bara är runt nollan i luften?

5 kommentarer:

 1. Hurra, nu kom jag äntligen in på ditt kommentarsfält!

  Koltrasten! Den känns avlägsen, och det är den ju också. Kanske får vi se den i slutet av april eller så. Tur att jag kan titta på dina fina fågelbilder under tiden.

  Vid vårt fågelbord har vi domherre, talgoxe, blåmes, talltita, pilfink, större hackspett och gråspett. Om jag nu minns alla.

  SvaraRadera
 2. Hejsan!

  På väg från lådan så hördes flera fåglar kvittra innefrån skogen, så snart är det dags för vår. Så skönt för det börjar bli dags och i helgen hoppas jag att vi kan elda, men det hinner säkert komma både regnstänk och snöblask innan man kommer sig för. Ha en trevlig helg, Karina.

  SvaraRadera
 3. Här hos oss har vi också pippi. Konstaterade att så länge man har intresse för fåglar så blir man aldrig utled. De är så personliga de bevingade och många skratt blir det varje dag när man ser på dem

  Ha en fin helg!
  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 4. Ja, det är verkligen roligt att titta på dem, fåglarna. Har köpt en säck solrosfrön till och mer jordnötter idag. Nästa helg är det fågelräkning.

  SvaraRadera
 5. Vinterbada - nejtack, men jag har också sett exempel på det och man undrar ju varför... artrikedomen är intespeciellt stor här heller denna vinter så blåmesar och talgoxar lever livets glada dagar

  SvaraRadera