måndag 30 januari 2012

Då var det färdigräknat

Överallt spanas det när husse kommer med påfyllning

En stor del av matkontot går till fågelfrö så här års

Men äpplen då! Glöm inte äpplena!!

Chessie tar sin kontrollrunda. Kanske har någon godbit fallit ner.

Då var fågelräknarhelgen över och jag har rapporterat in mina resultat.  Det är det högsta antalet av samma art som man ser samtidigt vid matbordet, som ska rapporteras. I år leder pilfinkarna med 15 stycken och som god tvåa kommer grönsiskorna med 11 små siskor på en gång. I dag skiner solen över Öland och jag håller tummarna för riktigt mycket dagsmeja så isen försvinner från vägarna. Vad gör man annars här i glesbygden en måndag? Handla lite mat måste vi göra men varubilen kommer först fram på dagen, så det får bli eftermiddagens uppgift. Kanske kan jag plocka fram fårskinnet och sätta mig vid söderväggen en stund när solen är som varmast. Det längtar jag efter just nu!

3 kommentarer:

 1. Gratulerar till väl utfört uppdrag! Och du, visst är det un-der-bart att det snart går utmärkt att sitta ute i solen bara man har något varmt under rumpan? Även här skiner solen idag, så det ska bli skönt med en promenad på e.m. trots att det samtidigt är rätt kallt. -10 var det imorse när jag traskade iväg till laboratoriet för provtagning.

  SvaraRadera
 2. Godmiddag, enligt stavningskontroll borde här ha stått grodmiddag men vilken tur att vi slapp. Här vankades rester från gårdagens köttgyta. Nyss hemkommen från jobb. Vad kul och samtidigt skönt att fågelräkningen var slutförd för den här gången. Vad säger du kan du som expert hjälpa mig med fågeln över takåsarna i Kristianstad... betvivlar rätt starkt att det är en koltrast.

  Ingen sol här, så du kan väl njuta för mig!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 3. Igår tog vi två prommisar nere vid havet i solen, men idag har jag inte varit utanför dörren. Vi har väntat på en hantverkare, som inte kom, han har ringt och kommer i morgon. Sen har jag - fortfarande - ont i hälsenan och behöver ta det lite lugnt så husse har varit ute med Santos. Men imorgon är det min tur!

  SvaraRadera