söndag 29 januari 2012

Himmelsrosa
När jag vaknade idag var himlen i öster färgad i en kall rosalila ton. Under buskarna satt koltrastarna och väntade på att dagsljuset skulle bryta igenom ordentligt, först i frukostkön som alltid. Inne flammade det i varmt orange i kaminen och värmen spred sig snabbt i hela huset. Nu är vägarna här täckta av en blankslipad ismatta och regelbunden sandning och saltning upphör en mil söderut. Häruppe får vi mestadels halka runt som vi vill så helgens fågelräkning vid husknuten är välkommen. Då kan jag hålla mig inne och bara se vad som händer utanför fönstren. Jag har räknat in 18 olika arter och kan konstatera att den lilla grönsiskan är ovanligt vanlig i år.

4 kommentarer:

 1. Här är det varmt och kallt, märker jag :)
  Ha en skön ohalkig söndag !

  Kramar
  Anci

  SvaraRadera
 2. Gu', en så snygg himmel! Bara nu inte ordspråket "Aftonrodnad vacker natt, morgonrodnad slask i hatt" infriades, för väta ovanpå den redan befintliga isen på vägarna skulle säkert inte vara välkommet. En gallstenoperation räcker väl för stunden, så lårbensbrott kan säkert få utebli..?

  Jag har också sett fåglar idag, förresten! Mås, kråka, skata och gräsand. Dem känner t.o.m. jag igen ;o)

  SvaraRadera
 3. Hejsan!
  Den färgen såg inte jag, men så hade jag också sovmorgon. Skulle behöva gå i ide för det är inte roligt väder alls och här kanar vi omkring också. Gav vägföreningen en vink om att det skulle behövas sandas ibland eller kanske en sandlåda på några ställen, men har inte sett röken av vare sig det ena eller andra. Till nästa vinter ska det finnas en låda där jag själv kan sanda så man kan gå till lådan och posten utan att kana sig fram, räcker gott och väl med kylan man måste stå ut med. Vädret är nog något man alltid kan samtala om, men fick jag bestämma skulle det vara vår, sommar och tidig höst. Resten kan man vara utan så njut du inomhus och räkna dina fåglar och ha det så gott, Karina.

  SvaraRadera