onsdag 4 januari 2012

Emil

Stormen Emil befinner sig just nu över Öland och det blåser 25-26 sekundmeter. Under gårdagskvällen och natten har vi haft mängder av korta elavbrott plus ett längre på några timmar. Jag vet inte hur många gånger vi startade om TV-n och ställde klockorna rätt innan vi gav upp och kröp till sängs. Tur att vi hann vara ute nästan hela dagen i går. Inte bara till norra udden utan också till de vackra enebackarna vid Högenäs orde. Där hade man bundit fast båtar och annat med långa rep ända upp till sjöbodarna vilket säkert var en klok åtgärd. Framåt eftermiddagen ska stormen dra vidare mot Gotland sägs det, så håll i er därute!

9 kommentarer:

 1. Vi har känningar av den annalkande Emil, som säkert har bedarrat rätt mycket när det är dags för oss, fastän det drar på rejält och har så gjort hela natten. Kanske den stora stormen drar förbi, det händer

  Så vackert ditt Öland är!
  Hoppas att ni slipper elavbrott och olyckor!

  Kramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. HEJ !
  Det var ett väldigt " stormande " denna vinter, blåste rätt kraftigt här oxå i går kväll, men när Emil kommer hit så har han nog tappat stinget.
  Hoppas ni har el så ni slipper frysa och sitta i mörkret.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Ja, blåsten är inte nådig här heller. Började på eftermiddagen igår. Det regnade och blåste så knappt hunden vill vara ute på kvällsrundan. Så tilltog blåsten och i natt har det tagit i för kung och fosterland. Vid sådana tillfällen antar hag att jag kan skatta mig lycklig som är döv på ena örat... gäller att lägga sig rätt bara. Kanske har det lugnat sig aningens här nu. Vi får väl se. Jag tänker då även idag ta det lugnt.

  Varma kramar till dig Kerstin
  Ingela

  SvaraRadera
 4. Vi håller i oss! :-)
  Regnar och blåser gör det här men inte så där jätteblåsigt just nu men det blåste rätt bra inatt...sa frugan...jag sover du vet så jag märker inget!

  Steffe

  SvaraRadera
 5. Här blåser det också för fullt, även om det inte är lika mycket som hos er. Men det blåser ned grenar och välter lite saker här och var så det räcker till. /Anette

  SvaraRadera
 6. Jodå, stormen har anlänt hit till Gotland och i morse när jag var ute så vågade jag inte gå in i skogen. Risken att få ett träd i huvudet verkade stor. Men...nu kom Rolle in med Santos och han tyckte inte att det var så farligt längre.
  Däremot fick vi besked om kostnaden för omdräneringen som ska startas i morgon - och den var "farlig"!
  Susie

  SvaraRadera
 7. Hej!
  Ja vilket väder. Ni har haft det värre på eran sida än här på västkusten men oj så det har blåst. Broar avstängda, tåg inställda och träd över vägarna..
  Ta det försiktigt!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 8. Jobbigt med alla dessa stormar! Här hos oss blåste det rätt ordentilgt i natt också men säkert bara som en vindpust i jämnförelse med hur det varit hos dig! Så vackra bilder från din fina ö!
  Kram Margot

  SvaraRadera
 9. Godt at Emil nå har lugnat ned seg!
  Ønsker deg og dine Godt Nytt År !
  Nyttårsklem fra meg!

  SvaraRadera