måndag 2 januari 2012

Grått och våttSedan i går eftermiddag har regnet skvalat ner och fönsterrutorna är regndroppsprickiga och nästan omöjliga att se ut igenom. Nu längtar man efter att höra talgoxens glada vårsignal och se den första sånglärkan om ungefär sex veckor. Just nu kom en dyngsur hund och husse in genom ytterdörren. Morgonpromenaden blev lite avkortad i dag. Långtidsprognosen visar ungefär sådant här väder kryddat med kulingvindar av och till under den närmaste veckan så vad gör man? Kryper upp i soffhörnan med nya frökatalogen kanske och drömmer sig fram till mitten av april då trädgården är full av krokus, snödroppar och spirande plantor.

7 kommentarer:

 1. HEJ !
  Regn här hos mig idag oxå, i går kväll snöade det men sen kom varmluften igen, konstig vinter.Härligt att sitta i soffhörnan och drömma om våren, fortsätt med det så kanske den kommer tidigt i år.
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 2. Är precis likadant här - och husse kom också precis in med Santos. Dom hade dock klarat sig från regn på den här prommisen, men det är enormt blött ute i markena så det blev inte någon jättelång tur.

  SvaraRadera
 3. Möjligen mindre blask här men grått och trist...JA!

  Strax ska Charlie och jag ut på en tur och det är tur det! Det låter så skönt då du beskriver naturen framöver.

  Tycker synd om dig som är konvalescent. Men du, du hinner bli helt kurant tills vårbruket kommer igång. Så länge kan du smida planer. Det gillar väl mannen, om han fungerar som andra män jag känner ;-) Kramar från Ingela Tror att Charlie hälsar.

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Det är precis samma här på västkusten med både väder och längtan...
  Ha en fin vecka
  /Ingemar

  SvaraRadera
 5. Ja, usch och fy för detta väder :o( Regn, rusk, blåst och mera regn dag ut och dag in. Inte tusan undra på att vi nordbor blir lite surmulna till vår läggning!

  Klockan är bara strax efter 15 här hos mig, men det börjar redan mörkna. Detta och att det hällregnar har fått mig att ställa in promenerandet även idag. Det får bli soffan framför brasan och en stunds virkning istället.

  Nu får de närmaste 12-14 veckorna gärna gå FORT!

  SvaraRadera
 6. Vi har också nederbörd i dag men i fast form, så det är snöskottning som gäller. Fullt med fåglar har vi vid matbordet, fåglarnas alltså, räknade till 14 domherrar vid ett tillfälle.

  SvaraRadera
 7. Åh...så du bor på ön..lyckliga du..jag är ju bara så glad i dessa två öar..Gotland är magiskt..Öland är kolossalt beroendeframkallande..:)du snart grönskar det igen..då kommer jag..hi hi..

  SvaraRadera