onsdag 30 november 2011

Strandfynd
I går var det lugnt vid stranden. Flockar av vigg och knipor vilade på vattnet och en trut flög förbi. En och annan ilandfluten bräda  och en stor avbarkad stock låg utmed vattenbrynet. För ungefär sextio år sedan skulle de redan ha varit upplockade av någon behövande och omvandlade till ved men det är lite bättre tider nu. Längre bort låg det något annat på stenarna. En sko! Försiktigt tittar jag i den. Nej, inga rester av förlist sjöfarare syntes till. Skönt! Kan den ha gungat hit på vågorna från den småländska kusten? Märkligt förresten hur ofta folk tappar sina skor. Det är inte ovanligt att man hittar en övergiven sko och utmed dikeskanterna vid de större vägarna ligger det ofta sportskor, sandaler eller stövlar. Hur går det till?

8 kommentarer:

 1. Ilandflutna skor har jag funderat över också nu och då när vi hittar sådana. Självklart tittar man litet över skokanten för att försäkra sig om att det inte har hänt en otäck olycka någon gång och när man har konstaterat att skon är ensam så förstår man inte alls.
  Hur går det till? Just det!

  Karinkram

  SvaraRadera
 2. Ja, ibland undrar man hur folk kan tappa vissa saker. Speciellt nere vid havet hittar man ju det mest otroliga ibland. Fast å andra sidan så har dom olika hittegodsmagasinen ännu konstigare grejor på hyllorna!!

  SvaraRadera
 3. Du som kan det här med fåglar; Såg en en liten gärdsmyg i morse, ska inte dom ha flyttat!?

  SvaraRadera
 4. vid vägkanterna är det nog ofta så att man ställt skorna på biltaket och glömt dom, eller haft dom på pakethållaren när man cuklat och så har dom ramlat av. Rent logiskt borde det då vara så vid strandfynd, att skorna fallit överbord från någon båt.

  SvaraRadera
 5. Hejsan!

  Perfekta bilder på julkänsla "ler". Ska gå på Ekerums julmarknad och få till den rätta känslan och så önskar jag några cm snö till jul så jag får flänga runt med mina snöskor. Visst är det konstigt för här ute på gatan håller de på och lagar asfaltshål den här tiden på året, Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera
 6. Hej du!

  Tänk vad en förfluten sko kan sätta cellerna i rörelse! Kan undras vem som har trampat i den och som du säger varför dyker den upp här?

  SvaraRadera
 7. Kringdrivande skor ÄR ett mysterium, inte tu tal om annat. EN sko kan jag väl gå med på att någon tappar i något sammanhang, men det händer lite då och då under mina sommarpromenader att jag hittar ETT PAR. Märkligt.

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Ja, hur är det egentligen möjligt med alla dessa skor....
  Visst är det lite "nervigt" att titta på vissa strandfynd...
  Ha en fin kväll!
  /Ingemar

  SvaraRadera