torsdag 10 november 2011

Fångad av nätet

Inte fångad i nätet utan av nätet. Trollbunden kanske? Man ser dem hela tiden nära stränderna. Rader av korkar som guppar på vattnet. Men först när de hängs upp för tork och renovering ser man hur ofantligt stora anordningar det faktiskt är. Jag fick ett tips av en god vän. Åk dit och ta några bilder. Och det gjorde jag. Imponerande och vackert! Jag vågar inte gissa exakt vad den här modellen heter och används till för här runtomkring finns det fiskeriexperter sedan många generationer. Jag nöjer mig med att tycka att det är fascinerande.

5 kommentarer:

 1. Håller med, mycket imponerande! Men...fastnar det inte fåglar i näten när dom hänger upp dom så här!? eller har dom gett sig av från Öland redan?

  SvaraRadera
 2. Trodde först att det var nån form av "fågelfångarnät".. *känner mej lite dum* ;o)

  Nu när jag tittat närmare på bilderna så ser jag att det är maffiga grejer. Men ställer samma fråga som Susie, fastnar inte fåglarna i dom..?

  SvaraRadera
 3. klart intressanta fotoobjekt vadän de heter och används till för fisk :-) ett bra tips du fick

  SvaraRadera
 4. "Goettemidda"... den runda är en ålahomma. Helt klart kan det fastna fåglar i näten. Vi hade tidigare en hoppa upphängd mellan två trän i täppan. Trots att vi hängde pp nätet i ändarna så kunde det hända emellanåt numera har de fått annan placering. Mats kompis pappa var fiskare och han brukade sitta vid sin fiskebod invid stranden och laga sina nät det var det han gjorde då de var uppspända. Minns att han instruerade vid ett tillfälle hur och det var inte helt lätt kan jag lova. Kram Ingela

  SvaraRadera
 5. Hejsan!
  När mannen blir dagledig så ska jag njuta där också, får tacka för bilderna därifrån. Trodde det var fågelnät och inte trodde jag att de var så stora, förstår att det var en mäktig syn att se dem. Gillar också lager på lager tekniken för ibland blir man en aningen varm och enligt de äldre damerna så får man en släng av klimaterieproblematiken resten av livet, så inga tjockkläder här inte "ler". Ha det gott däruppe i norr, Karina.

  SvaraRadera