fredag 18 november 2011

Fågelmatning
Så har vi då kommit till den tiden på året då våra kassakvitton från ICA visar på inköp av jordnötter, solrosfrön, talgbollar, kokosnötter, hundgodis, tuggben och så sist en liter mjölk och en ring falukorv. Lite överdrivet kanske men en stor del av matpengarna delas så här års mellan hundratals hungriga fåglar, en lika hungrig hund och så vi två! Men vi gör det så gärna! Fåglarna runt huset ersätter både film- och teaterbesök och är ett stort nöje från gryning till skymning. I kväll är det höstfest i hembygdsföreningen och då ska vi äta kroppkakor förstås. Priset per person är beräknat på fyra kroppkakor så jag funderar på att ta med mig en kastrull eftersom vi aldrig får i oss mer än två stycken per måltid.

4 kommentarer:

 1. Underbara bilder på våra bevingade vänner. Det där med kassakvittona känner man verkligen igen.... Vi började titta på kostnaden en gång men bestämde oss för att aldrig göra om det. Precis som du säger så är det bästa underhållningen man kan ha och det är för ett gott syfte. Det är ju inte bara vi som tjänar på det ;)
  Ha en underbar fredag!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. HEJ !
  Men va härligt du har skaldat om knappar , jättefint , en riktig poet tycker jag mig ana.
  Ha en fin dag !
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Vad roligt att kunna mata fåglar :) vi har ingen tomt som lämpar sig för det....alldeles för öppen och det gillar sparvhöken.

  SvaraRadera
 4. Ja, visst är det trevligt med fåglarna. Har införskaffat 20 kg solrosfrön och en hink talgbollar. Återstår lite mera nötter så klarar vi oss ett tag. Skulle dock behöva ett nytt fågelbord, typ som ert, men de jag hittills hittat är ju pyttesmå och rymmer inte 1 liter ens. Jakten fortsätter

  SvaraRadera