fredag 25 november 2011

Ljus i mörkret

En gyllengul klätterhortensia pryder en husvägg

En lysande mosskudde

Lärkträdens brungula barr i varma toner bryter av mot de mörka granarna

Talgoxen träffas av en sällsynt solstråle och är genast beredd att stämma upp sin vårsång

Ute är det halvmörkt och grått och inne får vi ha lamporna tända allt längre tid av dagen. Vad var det som gick snett i skapelseprocessen? Inte är vi gjorda för det här trista mörka under flera månader. Jag gick ut för att leta ljuspunkter och förutom de julbelysningar som börjar tändas hittade jag också några av naturens försök att lysa upp tillvaron. Nu har jag ett spännande dygn framför mig. I morgon har vi boksläpp av årets upplaga av Öländsk bygd med författarträff över en kopp adventskaffe. Får se om det blir ros eller ris för mitt redaktörskap.Det får bli som det blir. I tankarna är jag redan inne på nästa års upplaga.

5 kommentarer:

 1. Ett mycket vackert ljus i adventstider!:)

  Ha en fin helg!
  Kram
  Karin

  SvaraRadera
 2. Du blir säkert rosad, vem skulle kunna göra boken bättre!
  Naturen är ju egentligen inte grå den här tiden trots att vi uppfattar den så, men kanske det behövs lite trist för att man ska uppskatta våren desto bättre!?

  SvaraRadera
 3. Du verkar vara väldigt driven och duktig så det blir säkert bra!!
  Fina bilder...vi behöver alla ljuspunkte vi kan få!
  I morgon ska vi till Skillberg mellan Surahammar och Sala ngnstans och se om jag kan få bilder på Nötkråka...fick tips om det av en fågelskådarkompis på nätet och vi ska träffas utanför Sura ngnstans och sen gemensam färd dit till Nötkråkornas tillhåll...ska bli kul!!
  Håll tummar för att det blir bilder!!!
  Steffe

  SvaraRadera
 4. Hej på dej!

  Så kul att den är kommen så långt boken!
  Måste bara inom dej och önska en härlig fredagskväll. Bilen är packad. Idag bär det av i ottan!

  SvaraRadera
 5. Oh, så härlig din bild på den friskt gröna mossan är!! Det känns som man skulle vilja sträcka ut handen och lägga handflatan på den.

  Självklart kommer du inte att få negativ kritik för vad du åstadkommit med Öländsk bygd denna höst. Varför skule du få det..? Bara beröm kommer det att bli, det är jag övertygad om. Och därmed önskar jag dig en riktigt trevlig dag med ett riktigt lyckat boksläpp! Lessen att jag inte hälsat på här på ett tag, men min nya roll som undersökningsledare upptar f.n. merparten av mina dagar :o/

  SvaraRadera