måndag 21 november 2011

Himmelsberga


Himmelsberga är Ölands hembygdsmuseum, lite som ett Skansen i miniatyr. Nu var det julmarknad där i helgen och eftersom väglaget var OK till skillnad mot förra året, så tog vi en tur dit. Alla småhusen i denna hopplockade by var nu fyllda med lockande hantverk och mat från hela Öland. Parkeringen var full och det är roligt eftersom jag vet att museet kämpar med dålig ekonomi. Varje krona i inträdesavgifter och annat är värdefull. Vi åkte därifrån med brända mandlar, surdegslimpa med tranbär/ valnötter och en burk honung.

3 kommentarer:

 1. Jag tycker också det är fint med lokala marknader, men...eftersom det till 95% är godis som säljs eller sydda hantverksdetaljer så är mitt intresse för att handla väldans ljumt. Det första får jag inte äta och det andra gillar jag inte! Men titta och njuta av stämningen är jag bra på!!

  SvaraRadera
 2. Vilka vackra hus och vilket tak.
  Javisst är det skönt att ingen snö o halka är i sikte så man törs ge sig ut i trafiken.
  Ha det fint!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Vilken charm! Bara det finns resurser att bevara det i framtiden! Bara det är värt att handla för sen gör det ju inte ont om det smakar bra.

  Idag är jag sugen på allt första dagen på diet... har aldrig hänt förut och känns inte som om det blir fler gånger idag...

  Kram på dig

  SvaraRadera