lördag 12 november 2011

Stranden

Ett av våra vanligaste promenadmål är stranden. Den långa sandiga Bödabukten, som sommartid är invaderad av tiotusentals människor, ligger så här års öde. Nåja, kanske inte riktigt ändå! Om man någonstans, förutom på ICA, ska träffa någon så är det nog här. På den här promenaden mötte jag en dam som var ute med sina stavar, men spåren i sanden berättar om många hundrastningspromenader tidigare under dagen. I vattenbrynet ligger högar med sjögräs och här och var lite tång. Det var tidigare ett viktigt näringstillskott till odlingen och stranden var noga indelad i en bit till varje markägare, så ingen skulle ta av någon annans "sleke" som det kallas.

4 kommentarer:

 1. Så vackert det är !

  Trevlig helg !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 2. Vad skönt det skulle vara att kunna trycka på en knapp och flytta din strand hit till mig! Även om Mariehamn är en både vacker och promenadvänlig stad blir jag ibland lite trött på att harva runt på samma, gamla gångbanor och vägar. En sandig strandpromenad skulle sitta fint som omväxling :oD

  När jag var barn var det många som odlade sin potatis i rena tången. Idag har jag läst att man avråds från det, eftersom tången numera innehåller så mycket giftiga substanser. Himla skoj ... :o/ Därför har jag inte ens vågat mig på att hämta hem för att använda som naturligt gödningsmedel, som jag gjort förr om åren.

  Sköna lörda'n, hörru!

  SvaraRadera
 3. Vackert! Jag älskar hav och strand. En äkta landkrabba från inlandet skulle aldrig lämna havet frivilligt.

  Trevlig helg önskar jag dig!

  Kram Ingela

  SvaraRadera
 4. Så vakkert.
  Kan godt forestille meg at mange går tur her.

  SvaraRadera