tisdag 15 november 2011

Det blommar i novemberRedan mitt i november och fortfarande är det plusgrader och inte en snöflinga har visat sig. Tack för det! Vädret styr våra liv och det är både enklare, billigare och mera riskfritt så länge temperaturen håller sig över nollstrecket.När jag tittade ut i morse hoppade fem glada grönsiskor omkring i vinterståndarna vid dammen och tog sig en slurk vatten emellanåt för att skölja ner de torra fröna.Utmed husväggen blommar rosorna och vid dikeskanterna kan jag hitta renfana och röllika. Hurra för varma november!

8 kommentarer:

 1. Jag stämmer in i hurraropen; HURRA! Det kan gärna få vara barmarksvinter i år som omväxling mot det vi haft dom två sista!!

  SvaraRadera
 2. Jag stämmer in i ditt hurra.
  Hurra , Hurra , Hurra.
  Ha det fint!
  Kram / Eva

  SvaraRadera
 3. Visst underlättar det med barmark, men egentligen är det väl inte så lyckat för växterna att inte invintra utan envisas med blomning. Fryser det på nu ligger dom risigt till.

  SvaraRadera
 4. Tänk att det är så varmt ändå. Även om det har vänt här de senaste dagarna och varit minusgrader en bra stund på förmiddagen. Igår såg jag att det kom en blomma på min luktolvonbuske så nog är det lite snett alltid. /Anette

  SvaraRadera
 5. Jag är också glad över den varma hösten, längtar inte alls efter vinter och snö!Här börjar temperaturen krypa under nollan nu så vi får säkert frost i natt! Hoppas verkligen att vi får en mildare vinter i år än de två senaste!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Hej!
  Ja visst är det härligt men ändå lite konstigt att det är så varmt. Men som sagt mycket härligare än när snön kom i slutet på oktober som den gjorde i fjol.
  Må väl
  /Ingemar

  SvaraRadera
 7. Ja, gläds med dig! Livet blir så mycket lättare för många ... och billigare för den delen. Kungsljusen verkar vilja upp igen såg jag på dagens tur. Men de hinns nog inte innan kylan är här.

  Kram Ingela som tänker hoppa i bingen nu

  SvaraRadera
 8. Här har'u en till som sällar sig till hyllningskören! Fast det blev en dag för sent, och det får jag genast äta upp. Inatt har det varit ner mot -5 och nu på morgonen ligger frosten tjock över gården :o/

  Bara jag får någon ordning på bronkiten och lite flås tillbaka MÅSTE jag se till att få på vinterdäcken nu!

  SvaraRadera