lördag 5 november 2011

Musik ska byggas utav glädje

Borgholms dragspelsklubb
Sextetten Bara Mässingen
Invigningsfanfar i ett jakthorn som använts på Skäftekärr i 150 år
Publiken börjar anlända. 900 besökare under fredagen.

Så är första dagen av julmässan avklarad. Så trevligt att möta så många glada människor! I dag ska jag sitta i entrén och ta betalt och då händer det att en och annan  knotar lite när de ska öppna plånboken, men då brukar jag förklara för dem vilket enormt arbete av så många frivilliga krafter som ligger bakom en sådan här tillställning och att bara annonsering kostar många tusentals kronor. Viktigt för trivseln är musik och i går hade vi sextetten Bara Mässingen på plats. De sex blåsande gubbarna plus en trumslagare hördes över hela parken och på håll kunde man tro att det var flottans musikkår som tog i för kung och fosterland. Tidigare på dagen underhöll Borgholms dragspelsklubb, inte illa det heller. I dag kommer folkmusikgruppen Ö-Kända att spela. Medryckande musik sprider glädje. Det ser man tydligt på alla besökare.

3 kommentarer:

 1. Och dimmigt, mystiskt och dant verkar ni ha det, exakt som det anstår en plats som denna! God julmässelycka även idag!!

  SvaraRadera
 2. Åh vad härligt det verkar, synd att det är så långt bort! Och även om det är så tidigt för en julmässa så verkar det jättetrevligt!!
  Vi skulle åkt till Fårö idag, det var några år sen, men det är så dimmigt och disigt att det är meningslöst. Man ser ju inget!
  TREVLIG HELG
  Susie

  SvaraRadera