fredag 11 november 2011

Spegelblankt, stillaFör två dagar sedan var vi bara tvungna att ta en tur utmed kusten. Den tjocka, svepande dimman var så fascinerande. Vattnet var alldeles stilla och spegelblankt och långt ute hördes alfåglarnas rop. Flockar med trastar och sidensvansar svepte från det ena trädet till det andra i jakt på återstående oxelbär. Vid norra udden speglade sig bryggor och båtar i vattnet och det var nästan svårt att se var gränsen gick mellan vatten och luft.


För alla som undrade om inte fåglarna fastnar i fisknäten som jag visade i går. Nej, det är ingen större risk. Näten hänger öppet och är gjorda av så grovt garn att de syns tydligt. Näten som används vid ringmärkning är betydligt svårare att se.

3 kommentarer:

 1. häftiga speglingar!
  visst är det läckert med dimma och här är den ju fräsch och försvinner så småningom. Skillnad mot Peking där den oftast ligger kvar i smogform och avger ett tunnt lager på allt...... undrar hur Pekingbornas lungor ser ut och stackars barn som får växa upp där. Dimma här idag med men den verkar lätta , ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. VACKRT!!!!!!!!!!!

  Nu bär det av på tur!

  Kramar från Ingela

  SvaraRadera
 3. Så fint i den spegelblanka...vacker spegelbild.VACKRA Öland....kram Karina

  SvaraRadera