måndag 28 november 2011

StormenNärbild på köksfönstretHela söndagen tjöt det i knutarna av hårda vindbyar och vi fick två kortare elavbrott. Det värsta ovädret skulle passera ungefär vid midnatt och nästan precis kl 24 hördes ett väldigt dån långt borta. Det kom närmare och närmare och hunden lyssnade förvånat och drog sedan iväg till en av sina trygga platser bakom en fåtölj. Ljudstyrkan ökade och det började skaka i huset. Vi hade en orkanvind precis över oss. Det var bara att hålla andan och hålla tummarna för att inget skulle blåsa sönder. Några sekunder senare var den förbi och på väg ut mot Östersjön. Öland är bara en dryg halvmil brett precis där vi bor och jag tror faktiskt att jag hörde orkanvindens färd tvärs över hela ön.

5 kommentarer:

 1. Orkanvinden tog sig hitåt, här har stormat på hela natten med många strömavbrott hela tiden. Nu har vi fortfarande stormigt väder men sakta mojnande trots allt.
  Vi är bra små när vädret säger till!
  Ha det gott på din ö!
  kramar
  Karin

  SvaraRadera
 2. Här har det "bara" blåst kraftigt men inte i närheten av vad ni råkat ut för skulle jag tro...just nu...kl är nio så är solen på väg upp från en nästan klar himmel...

  Steffe

  SvaraRadera
 3. Orkanvindar hade vi kanske inte i lördags, men av stormkaraktär var dom absolut. Nu finns det mera träd som behöver tas om hand vid vår hyggeskant, maken som precis var klar där. Dessutom rasade byns adventsgran omkull, gick helt enkelt av nere vid marken.

  Det är fascinerande att sitta inne i relativ trygghet och lyssna på ovädrens härjningar utanför. Det är bara att hoppas att ingen människa kom till skada.

  SvaraRadera
 4. Ja inte är det roligt inte när naturens makter sätter igång! Vi hade också ett jäklans oväder i natt så jag sov inte mycket, men Rolle och Santos dom snusade gott hela natten. Alltså var det väl kanske inte så farligt som jag tyckte att det lät. Men Santos var lugn hela tiden, Penny reagerade mycket värre vid dåligt väder trots att hon inte hörde. Eller...kanske just därför!

  SvaraRadera
 5. Ja, det är verkligen skrämmande krafter i farten. Hoppas att ni klarade er från förstörelse. Har inte sett att något pajat här men grannens löv har däremot blåst in till oss :-( inte så kul men absolut överkomligt Kram Ingela

  SvaraRadera