måndag 19 september 2011

Höstmys


Så var det då dags att inviga nya matsalsbordet. Det passade bra denna gråa söndag att laga mat och ordna det lite mysigt för gästerna. Första kvällen för i år som vi tände alla våra ljus medan regnet smattrade mot rutorna. Vi inledde middagen med en tunnbrödsrulle fylld med lax och riven pepparrot i lite creme fraische Rullarna garnerades med en kvist citronbasilika som gått i blom ute i växthuset. Sedan åt vi oss igenom spaghetti med grovriven parmesan och italienska köttbullar i tomatsås, sallad med melon och oliver och till sist en ostbricka med bland annat gorgonzola. Till kaffet serverades cheesecakebakelser med björnbär i gelé på toppen. Någon som blir hungrig? Inte jag i allafall! Jag är fortfarande mätt.

9 kommentarer:

  1. Oh la la, vilken furstlig måltid ni bjudit på! Jag blir hungrig, det kan du skriva upp, och menyn är helt i min smak :oD

    Dessutom vackert, med en duk som även den faller mig på läppen. Ni och era gäster hade säkert en riktigt trevlig middag/kväll och vad gör väl det att regnet öser ner där ute, när man kan sitta inne och ha det torrt, varmt och mysigt?

    SvaraRadera
  2. Åh, vilken fest, sååååå mycket gott, förstår att du är mätt ännu men jag känner hur "snålvattnet" rinner till så jag får väl plocka fram filmjölken och låtsas jag är hos dig och kalasar.
    KRAM
    Eva

    SvaraRadera
  3. Läckert en ruggig höstkväll och det ser trevligt ut med det nya bordet.
    Låter som att ni blev rejält mätta...
    Här blev det middag i uterummet på lördagen, kanske den sista för säsongen, hoppas inte det dock. Med tända ljus lite varstans bjöds grannarna på trattkantarellsoppa, fläskytterfile' med bulgur blandat med egenodlade grönsaker och till efterrätt en marängtårta med björnbär
    Svamptillgången är fortfarande enorm men vissa människor går fram som dammsugare i markerna. Trevligare att plocka för husbehov och låta det räcka till fler tycker jag.
    Idag är det riktigt höstrusk med regn och blåst så det blir nog en brasa i spisen. Att läsa klart bokklubbsboken verkar vara en bra sysselsättning och skönt efter gårdagens röjande på tomten. Tuffe sover skönt på sin kudde utan minsta intresse för promenad :-)

    SvaraRadera
  4. Mmmmm va´gott...särskilt det sista! :-) Mysigt också så det förslår...jag får nöja mig med en kopp kaffe med bulle och lite honung på här nu när regnet öser ner...riktigt gråväder...mörkt och dystert...kantareller har vi plockat i helgen...helt otroligt vad det finns gott om dem...men nu får det vara bra, nu har vi så vi klarar oss över vintern.
    Ha en fin måndag trots höstväder!
    Steffe

    SvaraRadera
  5. Åh, vissa saker borde vara förbjudna att lägga ut på internet... Gissa om jag blev sugen! Mysigt att kunna göra något fint och roligt av en annars så grå och tråkig söndag som denna var.
    Ha en fin vecka!
    /Ingemar

    SvaraRadera
  6. Härligt middag och vackert och lagom stort bord!
    Själva åt vi först sallad med bl.a. kiwi, sen blev det "vildmarinerad" fläskytterfilé med klyftpotatis och pepparotscreme & friterade lökringar. Efteråt blev det nylagad äppelkompott (fast jag stod över för gallans skull). Gubben min gillade däremot kompotten så bra att han åt en omgång till lite senare!

    SvaraRadera
  7. Ett vackert dukat bord och god mat, klart att man blir sugen. Men du, det är dukat för sex men du har åtta bakelser. Var det någon gottegris som tog om av efterrätten?

    SvaraRadera
  8. Mums vad gott det låter Kerstin och vilket festligt bord du har dukat. Nu är sista veden på plats här och 8 kubik var precis vad som gick in i vedbon... vilket flyt ja, svettmässigt också ;-)

    SvaraRadera
  9. Höstmys - for et fint ord!
    Jeg ser situasjonen for meg, selv uten bilder - levende lys, god mat og gode venner rundt et bord.
    Får håpe det blir mye høstmys framover.

    SvaraRadera