måndag 26 september 2011

Ännu en promenadMan kan inte sitta inne och missa de här vackra höstdagarna. Det blev en kvällspromenad i går utmed Grankullaviken. Det var alldeles stilla och vassen speglade sig i vattnet. En fiskare var på väg ut i sin båt och mamma svan vaktade sina sex ungar medan de åt med huvudena långt nere mot botten i den grunda viken. På stranden blommade renfanan vackert och vildapelns små knallröda frukter reflekterade solstrålarna. Just nu hör jag "vädergubben" prata om kalla, klara nätter framöver så det kanske är dags att ställa in ytterligare några krukor i växthuset idag. Ha en skön måndag allihop!

6 kommentarer:

 1. God Morgon!
  Ja, nu har vi verkligen haft (och har ) några härliga höstdagar. På morgonen bara 1-3 grader varmt men på dagstid rena sommaren, svårt att klä sig så det passar hela dygnet.
  Önskar dig oxå en fin start på veckan.
  Kram
  EVA

  SvaraRadera
 2. Javisst är det en underbar tid just nu! Om man inte visste att det blev senhöst och ruggig vinter efter så skulle det nästan vara min favoritårstid!!

  SvaraRadera
 3. Jovars, det är inte så illa med dessa vindstilla, soliga och temperaturmässigt acceptabla septemberdagar! Jag har också börjat hålla lite noggrannare koll på vad meteorologerna har för åsikt om vädret de närmaste dygnen, men här är det fortsättningsvis ingen risk för frost. Fast det kan ju svänga rätt tvärt, så det är lika bra att ta som rutin att checka vädersajten före sänggåendet.

  SvaraRadera
 4. Hösten är min favoritårstid. Även om våren försöker klämma in sej där oxå.

  Vintern och sommaren klarar jag mej utan ;o))

  Men hösten är det något speciellt med. Färgerna! Och den klara luften. Tänk att jag tycker om frosten oxå......

  Är det nåt fel på mej...? *ler*

  SvaraRadera
 5. Åh, vilken härlig höstdag ni hade här. Hösten kan verkligen överraska och vara fin men lika snabbt så kan det komma mindre trevligt väder.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 6. Gókväll i stugan!

  Härliga dagar nu helt klart, gäller att njuta riktigt så länge det varar. Kalla nätter hmm. Hoppas inte det gäller i natt. Får göra en insats nu då mitt andhål kommer.

  Ha det gott i solskenet imorgon!

  Kram Ingela

  SvaraRadera