lördag 10 september 2011

Tydliga tecken på höst


Ja, det går snart inte att förneka längre. Det är höst! Fast inom mig gläds jag åt att vi hade 12 plusgrader i morse. På Naturmorgon i P1 talade de om 4,5 grader i Sörmland. Men hösttecknen hopar sig. Slånbären lyser dimmigt blå och sädesärlorna äter sig tjockare och tjockare inför den stundande resan söderut. I vattnet pumpar sig våra små ofarliga maneter fram och kommer ibland farligt nära stranden och sköljs upp av vågorna. Svårt att fota dem i vattnet men ni kanske kan urskilja den i det fläckiga ljuset mot havsbottnen. I går kväll såg vi tre olika regnskurar ute över havet medan vi själva njöt av solen. En av skurarna låg över den lilla ön strax utanför norra udden och när solen träffade regndropparna bildades ett ljusspektra i regnbågens färger.

8 kommentarer:

 1. Japp, det är höst! När jag gnisslade mig upp från nattlägret strax efter sex imorse var det riktigt kylslaget där ute. Tanken föresvävade mig att tända en brasa, men av någon anledning kom jag inte till skott. Men vet du vad, jag ska nog göra det nu istället!

  Ha en fin höstdag på "långön"! Här på "rundön" är det vackert väder med sol och bara spridda molntussar :o)

  SvaraRadera
 2. Bilden av sädesärlans promenad är mycket fin!

  Karinkram!

  SvaraRadera
 3. Vaknade till en dimmig morgon, men nu har den stigit så att älgjägarna bode ha en chans att se eventuella älgar i skogen.
  Har just anmältmig till en grundkurs i foto. Lika bra att lära sig från grunden när man inte har någon aning om var man befinner sig, självlärd som jag är.

  SvaraRadera
 4. Hur man än förnekar det så ÄR hösten här.
  Jag har skruvat på värmen och eldar brasa lite nu och då. Det blir så fuktigt annars.

  Upptäckte igår att jag fått mera "fågelliv" i trädgården. Det har varit lugnt på den fronten senaste månaden. Så det är väl dags att plocka fram fågelmaten, kikaren och nya fågelboken... *ler*

  Här ligger molnen tjocka och gråa över trädtopparna. Men morgonen var ljuvlig med solsken. Så jag räknar med regn idag...

  SvaraRadera
 5. Ja, antingen vi vill det eller inte så är hösten här nu! Här i Uppsala har vi äntligen en solig dag efter en hel vecka med regn. Vilken fin bild på sädesärlan!
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 6. jo nog är det så...höst är på ingång..trots dagens sol och värme, så finns det lite kyla där..men inte har vi fått lövens förvandling än, då de ändrar färg i de allra vackraste...men det är på g, var så säker..gillar höst faktiskt...
  Din sädesärlabild är skitsnygg..Kram Karina

  SvaraRadera
 7. Vakre høsttegn.

  Bildet av linerla som spankulerer på veien var flott.

  SvaraRadera
 8. Inte 17 är det höst inte! Neej, inte ännu!! Kom inte med så fåniga påståenden!!! *fniss*
  Tittade härom dagen på en slånbärsbuske, men kom på att det absolut inte var dags att plocka några bär till likören, det är alldeles för tidigt. Dom ska ju egentligen vara frostnupna först. Fast man kan ju lägga dom i frysen ett tag.

  SvaraRadera