måndag 12 september 2011

Ösregn idag


I går hade vi en solig dag och jag kunde till och med sitta ute och läsa en stund. Amiralfjärilarna fladdrade runt de jäsande plommonen och tog sig en styrketår inför flytten söderut. Märkligt med fjärilar som flyttar precis som fåglarna. En och annan kan övervintra här hängande i något garagetak eller liknande men de flesta drar när hösten kommer. I dammen blommar näckrosorna på som om de aldrig hade hört talas om höst och fiskarna kommer farande så fort de ser oss och tigger mat. De äter upp sig nu inför vinterns dvala på bottnen av dammen. Nu ska jag lyssna till regnets smattrande på taket och skriva färdigt lite som ligger och väntar.

5 kommentarer:

 1. Vi hade ockå en fin och solig dag igår, men med friska, sydliga vindar. Det har idag slagit över till en grådaskig tjocka, som bäddar in hela omgivningen i ett fuktig ludd. Ingen höjdare för humörbarometern, men den oväntade värme den här väderleken medför är helt okej :o)

  Idag har jag ett litet reklamjobb jag borde ta itu med, det första på eviga tider. Men först ska jag kravla mig över en skyhög, mental tröskel. Jag drar mig såå för att sätta mig framför arbetsdatorn i flera timmar, eftersom det ofrånkomligen resulterar i att resten av dagen är förstörd av huvudvärk, svajighet och ett lätt illamående.

  Nåväl, jag får ta och dela upp det hela i kortare pass, så kanske det går. Men allra först ska jag ha mig en balja kaffe!

  SvaraRadera
 2. God Morgon!
  Hälsingland hade oxå skapligt väder i går, inte precis strålande sol men vindstilla och ljummet, hoppas hösten blir så. Vill inte ha nån vinter förräns tidigast i Dec. och sen vår igen i Jan.Det vore nåt de.
  Ha en fin dag!
  KRAM
  Eva

  SvaraRadera
 3. Godmorgon från ett dimmigt fuktigt Geta!

  Igår var dagen strålande ända tills kvällen kom.
  Idag är det måndagsväder:)
  Det är säkert väldigt trevligt med att ha en egen damm med fiskar och näckrosor.
  En ljuvlig färg på blomman.

  Karinkram!

  SvaraRadera
 4. vi hade också en härligt skön både fredag och lördag så det blev en del garagemålande. Igår lite sämre men en tur i skogen resulterade i en kasse svart trumpetsvamp. Ösregn är det här också så det blir att läsa bokklubbsboken, rätt ok med en sån dag också. En svamppaj planeras också :-)

  SvaraRadera
 5. Även vi hade en strålande dag fram till aftonen, då regnet återkom. Fjärilar har det varit ont om här inåt landet, men jag vet att det har varit gott om dom vid kusten.

  SvaraRadera