söndag 11 september 2011

En vanlig dag


En vanlig dag började det som också för tio år sedan. Men det blev något helt annat. Tyvärr har vi inga garantier för att det inte upprepas igen på andra tider vid andra platser. Det finns alltid felprogrammerade hjärnor i farten.
I år är det gott om bär och frukt men min lilla havtornsbuske har fått ett enda bär. Konstigt! Förra året var den överfull av lysande gula frukter. Blåste det inte åt rätt håll en enda gång mellan pappabusken och mammabusken i våras? I går åkte vi med kärran på släp för att köpa ett kinesträd. De var slut och jag fick beställa ett men kom inte hem tomhänt för det. Det blev ett ståtligt kornellträd istället. Cornus alternifolia, kranskornell heter det. För övrigt är det full fart i trädgården. Skatorna letar mat, åtta sädesärlor pickar i gräsmattan och en liten grönsiska tar sig ett bad medan fiskarna undrar vem det är som plaskar.

3 kommentarer:

 1. Hej!
  En vanlig dag...
  Det som hände för 10-årsedan är helt ofattbart och tyvärr så kommer det säkert hända både det ena och andra i framtiden. Precis som du säger så kommer det alltid att finnas felprogrammerade hjärnor.
  Må väl!
  /Ingemar

  SvaraRadera
 2. Jag håller dessvärre med Ingemar. Världen är full av fanatiska vettvillingar, så Twin Towers var varken den första eller sista incidenten. Människan är makalös - i negativ bemärkelse :o/

  När du berättar om dina trädgårdsinköp blir jag så himla sugen på att skaffa något till i trädväg jag också. Problemet är att jag inte har plats, och om något ska köpas är det ett päronträd. Men det får anstå ytterligare ett år tills jag är hundraprocentigt säker på var det ska växa.

  Sköna söndag på dig och ha en fin dag!

  SvaraRadera
 3. Det var en traumatisk dag för tio år sen i går och offren och anhöriga är väl värda all respekt och eftertanke. Men lite konstigt är det att inga ljus tänds, inga kransar läggs ner för de 100 000 människor i Irak som fick klä skott för de 3000 amerikanernas död, som några vettvillingar var skyldiga till. Att människor värderas olika beroende på varifrån dom kommer är i alla fall säkert.

  Det var bra att du påminde mig om havtornsbären, för dom har jag lätt att glömma bort. Jag ska genast gå ut oh plocka in dom.

  SvaraRadera