söndag 25 september 2011

Strandpromenad


Jag tog en promenad utmed stranden i går. En strandpromenad! Ja, det är ju inte precis som en tur utmed Strandvägen i Stockholm klädd i snygga skor, dräkt och hatt. Nej, i mina stadiga gympaskor med den lågt stående solen lysande i ögonen tog jag mig fram över halvt rasade stenmurar, brännässlor och trassligt slån. Korna var på behörigt avstånd bakom uppspända trådar, bara halvtorra komockor visade att det nyligen gått kor här också. En sparvhök far rakt över huvudet på mig, långt borta seglar en havsörn och på en tångbank vilar ett gäng småvadare, nästan osynliga bland ojämnheterna i tången. En dubbelskrake flyger förbi! Nej, det var förstås två stycken men på bilden ser det lite lustigt ut. Men vad är det som landat i nyponbusken? Jag måste gå närmare. Men det var inga småfåglar. Två nyponrosor har tittat fel i almanackan och blommar på för fullt.

9 kommentarer:

 1. Härligt, en sån strandpromenad hade jag gillat också :)
  Trevliga fågelbilder och förstår att alla som flyttar ifrån oss här i norr, stannar och vilar hos er ett tag :)
  Må gott! /bea

  SvaraRadera
 2. Det är ett underbart sensommarväder och extra mysigt för att det inte blåser något. Så det blir nog en härlig strandprommis med Santos idag med. Det gäller ju att passa på innan höststormarna kommer!
  Tittade på din vackra skäggbuske som blommade så fint. Försökte mig på en sån för nått år sen, men den dog. Ska nog göra ett nytt försök på en bättre plats för den!

  SvaraRadera
 3. Strandvägen på Öland slår garanterat Strandvägen i kungliga huvudstaden med måånga hästlängder!

  Även här på norra ön är det ett ljuvligt väder idag, så jag står precis i beråd att dra på mig mina gympaskor för att på nyompysslade fossingar ta en rejäl promenad.

  Försökte imorse plåta alla småfåglar som så här på höstkanten är fram och undersöker holkarna i mitt stympade lärkträd, men kunde snabbt konstatera att köksfönstret är i seriöst behov av putsning. Bilderna blev lite opaka, om jag så säger ;o)

  SvaraRadera
 4. Härligt att få njuta av Ölands höstskönhet !

  Kram
  Anci

  SvaraRadera
 5. Låter som en härlig strandpromenad, många gånger bättre än i huvudstaden. Fina fågelbilder! Här har vi också haft soligt och fint höstväder idag, jätteskönt!
  Ha det gott!
  Margot

  SvaraRadera
 6. Promenad under klarblå himmel. Det är FRIHET det! Säker på att fåglarna håller med!

  SvaraRadera
 7. Åh din strandpromenad. Den skulle passa mig med..bättre än Strandpromenaden i stora staden..absolut...finaste bilder, dina..Kram Karina

  SvaraRadera
 8. Takk for at jeg fikk være med på din strandpromenad!
  Herlig bilder du deler med oss!
  Klem fra meg!

  SvaraRadera
 9. Hejsan!
  den boken har jag läst och så där ska jag göra vid mitt nya fönsterrum , när det blir klart om några år. Bara massor med lökar och sen gräsmatta, iallafall om somrarna blir som i år annars blir det alvarsmark. Såg på TV att det ska bli riktigt fint väder så det blir att njuta med en bra bok. Ha det gott, Karina.

  SvaraRadera